|
Üzümlü Bisküvi |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc378
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2005
2,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
yarım su bardağı kuru üzüm
Margarinle toz şeker çırpılarak krema haline getirilir. Un kuru üzüm, hindistancevizi eklenerek iyice karıştırılır ve hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi sağlanır. Bu arada fırın 180 derecede yakılır. Ceviz iriliğinde parçalar alınır, yuvarlanır, yasıılaştırılır, yağlanmış tepsiye dizilir ve pembeleşinceye kadar pişirilir. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilebilir.
|
Üzümlü Bisküvi |
|
FirdevsKapanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 32 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc27740
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2008
2,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım paket margarin
1 su bardağından az toz şeker
1 su bardağından biraz fazla un
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Margarinle 1 su bardağından az toz şekeri çırparak krema haline getirin. Unu, kuru üzüm ve 1 tatlı kaşığı hindistancevizini ilave edin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yassılaştırıp, yağlanmış tepsiye dizin. Fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Dilerseniz, pudra şekeri serperek servis yapın.
|
|