|
Üzümlü Cevizli Sarma Çörek |
|
halit ikbal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc124742
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2017
2,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr sanayagı
1 su bardagı ılık su
1 su bardagı ılık süt
1 kahve fincanı şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşıgı tuz
1 tatlı kaşıgı maya
Aldıgı kadar un
2 su bardagı dövülmüş ceviz
2 su bardagı kuru üzüm
Hamurumuzu yumuşak bir kıvamda yoğurup mayalanması için üzerini örtüyoruz. Sonra kabaran hamurumuzdan büyükçe bir parça koparıp tezgahın üzerinde açıyoruz. Merdane yardımı ile incecik açıyoruz. Yağ döküp açtığımız hamuru yağlıyoruz. Avucumuzla göz kararı şekeri serpiştiriyoruz hertarafına. Cevizi ve üzümü de aynı şekilde her tarafına yaydıktan sonra hamuru rulo şeklinde sarıyoruz. İster verev isterseniz düz düz kesip yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz. Bütün hamurumuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp fırına sürüp sıcak servis yapıyoruz.
|
Üzümlü Cevizli Sarma Çörek |
|
güliz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2013
Mesajlar: 42 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc93326
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2013
1,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
2 çay kaşıgı kabartma tozu
yarım adet limon kabugu rendesi
yarım çorba kaşıgı limon suyu
2 fincanı süt
3 çorba kaşıgı toz şeker
1 çay kaşıgı tuz
3 su bardagı un
2 adet yumurta
yarım su bardagı dövülmüş ceviz
1 su bardagı kuru üzüm
2 çay kaşıgı tarçın
2 çorba kaşıgı toz şeker
10 damla limon suyu
1 çay bardagı pudra şekeri
Hamuru için: Tencereye yumurta, süt, margarin, şeker, tuz, kabartma tozu, limon suyu ve limon rendesi konup karıştırılır. Elenmiş un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek serin bir yerde 15-20 dakika dinlendirilir. Hamur unlanarak eni boyu 36 cm olan kare şeklinde açılır. Üzerine 1 çorba kaşığı sana yağ gezdirilerek sürülür. Hamura üzüm, ceviz yayılır. Tarçın karıştırılmış şeker serpilir ve bir kenardan kıvrılarak rulo şeklinde sarılır. 3 cm genişliğinde 12 parçaya kesilir. Yağlanmış küçük bir tepsiye yatık olarak konur, orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirilir. 1 çay bardağı pudra şekeri, 10 damla limon suyu ve 1-2 çay kaşığı su ile karıştırılarak beyaz bir cila yapılır. Çöreklerin üzerine ince iplikçikler halinde dökülür ve servise hazır.
|
Üzümlü Cevizli Sarma Çörek |
|
hürmüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41534
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2009
3,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta (birinin akı ayrılır)
1/2 paket margarin veya tereyağı
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı şeker
1 limon kabuğu rendesi
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için:
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz veya fındık (iri dövülmüş)
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta akı
2 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, yumurtayı, yoğurdu, şekeri, limon kabuğu rendesini ekleyip çırpalım. Unu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örterek 15 dk. dinlendirelim. Bu arada çöreğin iç harcını hazırlayalım. Bir kaba kuru üzümleri, iri dövülmüş cevizi, şekeri, tarçını, yumurta akını ekleyip karıştıralım. Hamuru merdane ile 0.5 mm. kalınlıkta açalım. Hamurun üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim ve üzümlü, cevizli harcı yayalım. Hamuru rulo yaparak saralım. Hamur rulosunu buzlukta 15-20 dk., hafifçe sertleşene dek bekletelim. Ruloyu buzluktan çıkarıp 2,5 cm. eninde dilimlere keselim. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına yatık şekilde dizip üzerlerine çırpılmış 1 yumurta akı sürelim. Isıtılmış 190° ısılı fırında çöreklerin üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim.
|
|