|
|
Üzümlü Cheesecake |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160878
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2021
331 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 paket kepekli bisküvi
100 gram tereyağlı margarin
3 çorba kaşığı bal
Jöle için:
1 paket limonlu jöle
2 su bardağı sıcak su
Krema için:
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 kutu peynirli sandviç sürme (Sade)
Üzeri için:
300 gram siyah üzüm
Kepekli bisküviyi elinizle ufalayarak un haline getirin. Kelepçeli kek kalıbının içine yayın. Bir tavanın içine yağ ve balı koyup karıştırarak eritin. Hazırladığınız sosu kalıbın içindeki bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın. Elinizle bisküvilerin üzerine bastırarak düz bir kat haline getirin. Buzdolabında 15 dakika soğumaya bırakın. Bir kase içine limonlu jöleyi boşaltın. Üzerine sıcak suyu koyup, bir çırpıcı ile jöle eriyene kadar çırpın. Krema için toz krem şantiyi ve soğuk sütü mikserle çırpın. İçine hazırladığınız jöleyi, limon suyu ve kabuğunu, vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. En son peynirli sandviç sürmeyi ekleyip karıştırın. Bu karışımı bisküvi katının üzerine döküp bir kaşığın tersiyle düzelttikten sonra buzlukta 10 dakika tutun. Buzluktan çıkardıktan sonra üzerini siyah üzümle süsleyip tekrar buzluğa koyun. 2 saat soğuttuktan sonra kek kalıbından çıkarıp servis tabağına alın. Oda sıcaklığında 5 dakika beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Not: Tatlıyı buzdolabından çıkarır çıkarmaz dilimlerseniz, bisküvisi donmuş olacağı için rahat kesilmeyip parçalanabilir. Peynirli sandviç sürmeyi; labne peyniriyle hazırladığınız tüm tatlılarda kullanabilirsiniz.
|
Üzümlü Cheesecake |
|
gülüş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc129892
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2017
1,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1,5 paket yulaflı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağ
150 gr labne peyniri
300 gr çırpılmış krem şanti
2 yumurta sarısı
2 paket tart jölesi
80 gr toz şeker
200 gr beyaz üzüm (çilek, kivi, vb,...)
Bisküviler, toz haline getirilir.
Margarin eritilir, toz haline getirilmiş bisküvilere yedirilir.
Bisküviler, 18-20 cm çapında bir kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca yayılır.
30 dakika boyunca buzdolabında tutulur.
Labne peyniri bir kaba alınır, mikser ile çırpılır.
Çırpılmış krem şanti eklenip çırpılarak peynire yedirilir.
Yumurta sarıları ayrı bir kapta toz şekerle çırpılarak kabartılır.
Diğer karışım eklenip yedirilir.
Tart jölesi, iki çay bardağı su konularak kaynatılır.
Ilınınca karışıma eklenip hızlıca karıştırılır.
Bisküvinin üzerine yayılır.
Derin dondurucuda 2 saat bekletilir.
Servisten yarım saat kadar önce buzluktan çıkarılır.
Kek, çember kalıptan çıkarılacak kadar çözüldükten sonra kalıptan dikkatlice çıkarılır, servis tabağına alınır, üzeri dilediğiniz şekilde çikolata sos ya da meyvelerle süslenir.
Üçgen dilimler halinde kesilip soğuk olarak servis edilir.
|
|
Üzümlü Cheesecake Tarifleri Kağıtta Kek Tarifleri
|
|