Kısa URL: https://ml.md/lc4305
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
2,557 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
Hamuru için :
450 gr un (3.5 su bardagi)
1 Çay kasigi tuz
2 Çorba kasigi ayçiçek yagi
3 Çorba kasigi esmer seker
1 Paket maya
2 Adet yumurta
Iç malzemesi :
1 Çorba kasigi ayçiçek yagi
50 gr esmer seker (3 çorba kasigi)
100 gr karisik kuru meyve
Üzerine sürmek için 2 çorba kasigi sicak sekerli su
YAPILIŞI
23 santimlik kare bir kek kalibini yaglayin.
Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabin içine koyup iyice karistirin.
Daha sonra kabin üzerini bir bez ile örterek yaklasik 1 saat kadar bekletin.
Iç malzemesini karistirin.
Hamuru 35 santimlik bir kare seklinde açin, meyveli karisimi üzerine yayin ve rulo seklinde sarin.
Rulo seklindeki hamuru 9 esit parçaya kestikten sonra yaglanmis kare kek kalibina dizin ve 200 dereceli firinda 25 dakika pisirin.
Hamur sicakken üzerine sekerli suyu dökün.
15 dakika beklettikten sonra servis yapin.
Kısa URL: https://ml.md/lc89738
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2013
1,743 defa indirildi / yazdırıldı
2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı un
İçi için:
100 gram ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tarçın
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Hamuru yoğurmak için yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp kalanını kabın içine alın. Limon suyu ve karbonatı köpürtün. Yoğurdun içine dökün. Sıvı yağı, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu ve unu yumurtayla yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur olacaktır. 5 dakika kadar dinlendirin. Bu hamuru unlanmış zeminde açıp uzun şeritler halinde kesin. İçine de cevizi, tahini, sıvı yağı ve tarçını karıştırıp her tarafına sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarışı sürün. İstenirse susam da serpilebilir. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpip sıcak olarak ikram edin.