100 g yumuşak margarin
170 g (1 su bardağı) toz şeker
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
200 ml (1 su bardağı) portakal suyu
275 g (2,5 su bardağı) un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g (yarım su bardağı) fındık kırığı
120 g (1 su bardağı) kuru üzüm
Margarin ve toz şekeri mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Portakal suyu, un ve hamur kabartma tozunu ilave edin, 1-2 dakika daha çırpın. Fındık kırığı ve kuru üzümleri ekleyin, kaşıkla karıştırın. Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayıp her birine 1,5 yemek kaşığı hamur koyun ve pişirin. Fırından çıkartıp soğutun.
Kısa URL: https://ml.md/lc100150
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2014
1,909 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
100 gram sana
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ezilmiş fındık
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
3 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam tarçın
Yumurtalarla şekerler çırpılır.Sonra süt ve yağ katılır çırpılmaya devam edilir.sana margarin eritilip sıvı yağ ile birlikte içine karıştırılır. Kabartma tozu ve vanilya unla birlikte elenir.tarçında katılır.Hamurun kıvamının koyu olmaması gerekiyor.silikon küçük kalıplara dökülür.üzerileri fındık ve üzümle süslenir.fırına verilir.