Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Üzümlü Gerdan (Kayseri) (2 adet - 16,940 defa bakıldı)

Üzümlü Gerdan (Kayseri)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Üzümlü Gerdan (Kayseri)

pestil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.06.2016
Mesajlar: 28
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc118021
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2016
1,207 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri Ticaret Odası

1 su bardağı yarma
4 su bardağı su
1 koyun gerdanı
1 su bardağı kuş üzümü
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Tuz

Yarma, hedik (haşlanmış buğday, kurutulup, dövülerek ve ezilerek yapılır) bir gün önce suyla ıslatılarak yumuşatılır ve suyu süzülerek hazır edilir. Gerdan (koyun etinin boyun kısmı) temizlenerek tencereye konulur. Hazırlanan yarma, tuz ve salça ilave edilerek pişirilir. Biraz kaynadıktan sonra kuş üzümünden bir su bardağı kadar ilave edilip karıştırılır. Et ve yarmanın pişmesi kontrol edildikten sonra altı söndürülerek dinlendirilir. Servis tabağına alınarak servisi yapılır.

Not: Unutulmuş bilinmeyen lezzetli bir yemek çeşididir.


Üzümlü Gerdan (Kayseri)

sinbad
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.02.2020
Mesajlar: 38
Şehir: Yerevan
Kısa URL: https://ml.md/lc148468
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2020
696 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri Büyükşehir Belediyesi

1 kg koyun gerdanı
1 su bardağı yarma
1 çay bardağı kuş üzümü
5 yemek kaşığı tereyağı
4 bardak su
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz

Yarmayı bir gece önce sıcak suya ıslayın.
Suda açılan yarmayı süzüp yıkayın.
Yarmanın üzerine temizlenen gerdanı, tuzu, salçayı ve suyu ekleyerek en az 1 saat pişirin.
Üzerine kuş üzümünü ilave edip 15 dakika daha pişirin.
10 dakika dinlendirip servis edin.







Üzümlü Gerdan (Kayseri) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(2 adet Üzümlü Gerdan (Kayseri) 16,940 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort