Kısa URL: https://ml.md/lc110967
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2015
2,655 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg taze çekirdeksiz üzüm
4 su bardağı su
3 çorba kaşığı nişasta
1 büyük çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzümler yıkanır, tanelere ayrılır, kısa bir süreliğine bekletilir. Su, şeker ve nişasta pişirme tenceresine konur. Devamlı karıştırarak göz göz şekli alana kadar pişirilir. Üzümler ve vanilya katılır, bir kaç dakika sonra ocak kapatılır. Üzüm tanelerini dengeleyerek kaselere taksim edilir. Soğuk olarak servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc163139
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
2,5 su bardağı su
3 çorba kaşığı tozşeker
7 adet yaprak jelatin
100 gram yeşil üzüm
Yarım çay kaşığı sıvı yeşil gıda boyası
Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yaprak jelatinleri soğuk suda bekletip yumuşatın. Jelatinleri kaynamış şekerli suya gıda boyasıyla birlikte ekleyip karıştırın. Karışım soğuduktan sonra 4 adet kupun 1/4'ünü doldurun. Buzlukta dondurduktan sonra bir sıra yeşil üzüm dizin. Üzümlerin üzerini geçecek kadar jelatinli karışımdan ekleyip tekrar dondurun. Aynı işlemi kuplar dolana kadar tekrar edin. Kupları buzdolabında 12 saat bekletip ters çevirerek, soğuk servis yapın.