Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Lapa Tarifleri > Üzümlü Pilav (6 adet - 335,856 defa bakıldı)

Üzümlü Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Üzümlü Pilav

zeliş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2007
Mesajlar: 31
Şehir: Bodrum-Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc17901
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2007
2,594 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
3 çorba kaşığı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Önce üzüm şişmesi için ılık suya ıslatılır. (20 dakika kadar) Tencereye tereyağı konur eriyince şehriye atılır, pembeleşene dek kavrulur. Üzerine suda bekletilmeden bol suda yıkanmış, suyu süzülmüş pirinç atılır, 5 dakika kadar kavrulur. Daha sonra suyu süzülmüş üzüm, tuz atılır. Birkaç kez çevrilir. En son et suyu katılır. Tencerenin kapağı kapatılır, orta-kısık ateş arası ateşte 20-22 dakika pişirilir. Ateşten alınır üzerine temiz havlu kapatılır, yarım saat dinlendirilir. Dikkalice karıştırılır, servise sunulur.


Üzümlü Pilav

seyyare
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.08.2011
Mesajlar: 50
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc66461
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011
2,293 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı kuru üzüm
4 adet arpacık soğan
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Karabiber

Dolmalık fıstıkları kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve kıyılmış dereotu ekleyip, kenara alın. Kalan tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Üzerine pirinci, soğanları ve tuzu ekleyip, 5 dakika kavurun. Sıcak suda 10 dakika bekletilmiş kuşüzümünü ve kuru üzümleri ilave edin. 10 dakika ağır ateşte kavurduktan sonra 3 su bardağı sıcak su, yenibahar, tarçın, tozşeker ve karabiber ekleyip, pişirin. Fıstıklı karışımı pilavla karıştırarak servis yapın.


Üzümlü Pilav

gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc68395
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
2,138 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzüm
Yarım çay bardağı ince kıyılmış badem
Tuz
Karabiber
1 adet çubuk tarçın
1 adet kesme şeker

Pirinic tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstık, üzüm ve bademi ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç, sıcak su, çubuk tarçın, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişirin. Çubuk tarçını çıkarın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika demlendirin.


Üzümlü Pilav

bahar çiçeği
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.04.2010
Mesajlar: 35
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc81351
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2012
1,904 defa indirildi / yazdırıldı




4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 demet dereotu
3 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
4 adet arpacık soğan
1/2'şer tatlı kaşığı yenibahar ve tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Dolmalık fıstıkları kavurun. Üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı ve kıyılmış dereotu ekleyin. Kalan tereyağı eritin. Üzerine pirinci, soğanları ve tuzu ilave edip beş dakika kavurun. Sıcak suda 10 dakika bekletilmiş üzümleri ekleyin. 10 dakika ağır ateşte kavurduktan sonra üç su bardağı sıcak su, yenibahar, tarçın, toz şeker ve karabiber ilave edip suyunu çeken kadar pişirin. Fıstıklı karışımı pilavla karıştırdıktan sonra servis yapın.


Kuru Üzümlü Pilav

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145766
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
782 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

2 su bardağı pirinç
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı et suyu
½ su bardağı su
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Pirinç ayıklanıp yıkanır, suyu süzgeçte süzdürülür.
Ayrı bir yerde kuru üzüm yıkanır, suyu süzgeçte süzdürülür.
Pilav tenceresi ısınınca 2 kaşık tereyağı ilave edilir.
Tereyağı eridiğinde pirinç ilave edilir, normal ateşte kaşık yardımıyla karıştırarak kavrulur.
Pirinçler yağı emip saldıktan sonra et suyu, su ve tuzu ilave ederek tencerenin kapağını kapatılır ve pilav kısık ateşte pişirilir.
Pilav pişerken diğer tarafta kalan 2 kaşık tereyağı ilave edilerek eritilir.
Eriyen tereyağına üzümler ilave edilerek birkaç dakika çevrilir.
Yağın içinde ısınan ve şişen üzümler yağ ile birlikte pişmiş olan pilava ilave edilerek karıştırılır.
Pilav demlendikten sonra bir çorba kâsesine alınır, 17 cm çapındaki düz bir tabağa ters çevrilerek servis edilir.



Üzümlü Pilav

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166321
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2022
190 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı kuru üzüm
2 yemek kaşığı zerdeçal
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Tereyağı

Pirinçler yarım saat tuzlu suda bekletilir ve ardından bol soğuk su ile yıkanıp süzülür. Tencereye tereyağı koyulup pirinçler kavrulur. Üzerine sıcak su, zerdeçal, kuru üzüm ve tuz ilave edilip kısık ateşte pişirilir.






Üzümlü Pilav Tarifleri Lapa Tarifleri



(6 adet Üzümlü Pilav 335,856 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort