|
|
Üzümlü Puding |
|
AhuDudu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2007
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16984
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2007
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. taze siyah üzüm
Yarım kg. toz şeker
1 çay bardağı irmik
Üzüm taneler ayrılır, yıkanır, tencereye konur. Üzerine mevcut şekerden 2 çorba kaşığı konur, kısık ateşte üzümler şeklini kaybeden kadar pişirilir, blendereden geçirilir, süzgeçten süzülür, tekrar tencereye konur, irmik eklenir. İrmikler şişene kadar pişirilir, sonra kalan şeker eklenir, 1-2 dakika sonra ateşten alınır, kaselere paylaştırılır.
|
Üzümlü Puding |
|
yasemin abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2019
Mesajlar: 40 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc143591
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
628 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı üzüm
35 adet kavrulmuş bisküvi
50 gram tereyağı
1 adet yumurtanın beyazı
Muhallebi için:
1 paket hazır vanilyalı puding
1 çay bardağı dövülmüş fındık
İlk olarak bisküvileri un haline getirin. Yağı eritip, bisküvilere ekleyerek bir bisküvi hamuru oluşturun. Kelepçeli tart kalıbına bisküvileri bastırarak yayın ve ellerinizi ıslatarak üzerini düzleyin.
Paketindeki tarife uygun olarak vanilyalı pudingi pişirin. İçine dövülmüş fındığı katıp, iyice soğuyuncaya kadar el blender'ıyla veya mikserle çırpın. Puding soğuyunca bisküvilerin üzerine dökün.
Muhallebi donunca üzümlerle üzerini tamamen kaplayın. Bir yumurta akını köpürünceye dek çırpın. Fırça yardımıyla üzümlerin üzerine sürün. Buzdolabında 2 saat bekletip soğuk soğuk servis yapın.
|
|
Üzümlü Puding Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|