|
Üzümlü ve Cevizli Rulo Çörek |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69098
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2011
2,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr Un
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Bal
100 gr Margarin
250 gr Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
3 Adet Karanfil
100 gram Erik Reçeli
150 gr Kuru Üzüm
150 gr Ceviz
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Geniş bir kapta, unu, 3 adet yumurtayı, balı, margarini, pudra şekerini, karbonatı, tarçını ve karanfili karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek 3 saat bekletin. Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın. Üzerine erik reçeli sürün. Ceviz ve kuru üzüm serpin. Yuvarlayarak, rulo haline getirin. Üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Üzümlü ve Cevizli Rulo Çörek |
|
gülbank
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129227
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017
1,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
3.5 su bardağı un
1 paket ınstant maya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
İç harcı için:
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı üzüm
1 su bardağı iri çekilmiş cevizi
Un, ınstant maya, pudra şekeri, ılık su, ılık süt ve ayçiçek yağını çukur bir kaba alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp ılık bir ortamda 45 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru ikiye bölün. Üzerine az un serperek kalın olmayacak şekilde açın. Toz şeker serpin. Üzümü ve cevizi de her tarafına eşit olacak şekilde serpin. Rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında kesin. Yuvarlak fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin. Üzümler ve cevizler yukarı bakacak şekilde tepsiye ortadan başlayacak şekilde yan yana dizin. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın. 30 dakika dinlendirin. önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
|