Kısa URL: https://ml.md/lc107348
Gönderme Tarihi: 05.May.2015
11,209 defa indirildi / yazdırıldı
Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sütü derin bir kab içerisine alarak içine yaş maya , tereyağı, ve sıvı koyarak karıştırmaya başlayalım. Tuz ve toz şekeri serptikten sonra unu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Çöreğin içi hazırlayacağımız unu sıvı yağ ile kavuralım. tepsiyi yağlayarak yoğurduğumuz hamuru ikiye bölerek açtığımız hamurlardan ilkini tepsiye serelim. Kavrulmuş olan unu dövülmüş olan ceviz ile karıştırarak hamurun üzerine serpelim. İkinci bezeyi de açarak tepsinin üzerini kapatalım ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpelim.Hazırladığımız çöreği önceden ısıtılmış olan fırına sürerek yaklaşık 200 derecelik fırında pişirmeye başlayalım. Fırından çıkardığımız Van çöreğini hafif ılıklaşınca çay ile birlikte sevdiklerimize ikram edebiliriz.
Kısa URL: https://ml.md/lc147273
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2019
672 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram eritilmiş tereyağı
2,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Tuz (göz kararı)
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı pekmez
Mayayı, ılık süt ve şekerle eritip aktif hale getirin.
Daha sonra eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın.
Tuz ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
Diğer yandan bir tencereye sıvı yağ koyup orta ateşte ısınan yağa azar azar un ilave edin.
Çok sulu olmayacak şekilde bir iç hazırlayın.
Unun kokusu çıkıp rengi hafif dönünce ince çekilmiş ceviz ve biraz tuz ekleyin.
Ocağı kapatıp iç harcı soğumaya bırakın.
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içine soğuyan harçtan koyun ve üstünü kapatarak yavaş yavaş bastırıp iç harcın her tarafa eşit dağılmasını sağlayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve pekmez karışımı sürerek çatalla delikler açın.
180 derecede ısınmış olan fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.