Kısa URL: https://ml.md/lc105007
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2015
1,820 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 cay bardagi pudra sekeri
1 paket kabartma tozu
800 gr un
2 paket file badem ( 200gr )
1 paket kirik badem
1 paket vanilya
2 paket pudra sekeri üzerini bulamak icin
İlk önce Bademlerimizi tavada bir güzel kisik ateste yakmadan kavuralim. Sonra diger yandan bir kaba yumusamis tereyagimizi ve diger tüm malzemelerimizi alip iyice yoguralim. Sonra yogurdugumuz kurabiye hamurumuza kavurdugumuz ve soguttugumuzbademleri ekleyip yine yoguralim. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklügünde bezeler alip Ay sekli verip sirasi ile tepsimize dizip 180 derecede üzeri hafif pembelesinceye kadar kizartalim. Pisen kurabiyelerimizi firindan aldiktan sonra ilinmasini bekleyelim, ilindiktan sonra pudra sekerine önlü arkali bulayip saklama kaplarimiza dizelim. Karanlik vede soguk bir ortamda muhafaza edelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc137266
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2018
644 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
225 g tereyağ
115 g un
175 g badem unu
1 çay kaşığı vanilya veya 5 ml vanilya esans
¼ çay kaşığı tuz
115 g toz şeker
Üzerine serpmek için:
Pudra şekeri
Fırını, 160 dereceye ayarlayınız.
Çırpıcı (mikser) ile tereyağını (oda sıcaklığında), şekeri hafif ve kabarık krema hâline getiriniz.
Karışıma toz badem, vanilya, tuz ve un ilave edilerek 1-2 dakika karıştırınız. Çok fazla karıştırmamaya dikkat ediniz.
Hamuru 30 dakika buzdolabında soğutunuz.
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız.
Parçalara 5 cm uzunluğunda parmak şeklini veriniz ve iki ucu içe doğru kıvırarak ay şeklini veriniz.
Şekil verilen vanilyalı ay kurabiyelerini tepsiye aralıklı olarak diziniz.
Kurabiyeleri, 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alarak tepsilerde dinlendiriniz.
Üzerlerine bolca pudra şekeri serpiniz.
Süsleme için, isteğe göre bitter veya sütlü çikolata benmari usulü eritilir. Soğumaya başlayan çikolataya, dinlenen kurabiyelerin yarısı batırılır. Çikolataya batırılmış kısmına file badem serpilerek süslenebilir.