|
Vanilyalı Bisküvi |
|
zenci
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc142454
Gönderme Tarihi: 03.May.2019
533 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Kırmızı gıda boyası
Tüm malzemeyi karıştırın. En son gıda boyasını ekleyin. Yarı akışkan bir hamur elde edin ve yağladığınız tepsiye 1 santimetre kalınlığında bir tabaka oluşturacak şekilde dökün.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra bıçak yardımıyla dilimleyin.
|
Vanilyalı Bisküvi |
|
hayat usta
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc125278
Gönderme Tarihi: 13.May.2017
758 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
110 gr toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
250 gr un
3 tatlı kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı kakao
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kakao ve sıcak suyu küçük bir kapta karıştırın. Margarini, şeker, yumurta ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Elenmiş unu ekleyerek yoğurun. Hamura kakao karışımını ekleyerek yoğurun. Her parçayı 4 eşit parçaya bölün ve unlanmış zeminde yuvarlayarak 40 cm uzunluğa getirin. Vanilyalı ve kahveli ruloları birbirine dolayın ve 5 cm uzunluğunda parçalar kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Vanilyalı Bisküvi |
|
tekkaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2011
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc68603
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2011
1,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
Alabildiği kadar un
125 gr margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hamur yoğurma kabına oda ısındaki margarini alalım, üzerine yumurtayı kıralım. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim, pudra şekeri ve unu ilave edelim yoğurarak kıvama gelmesini sağlayalım. Kıvama gelen hamuru bir cm kalınlığında açalım, kalıplarla keselim yağlanmış fırın tepsisine dizelim fırına sürelim. Rengi dönene kadar pişirelim, dilerseniz çikolataya batırarak servise sunabilirsiniz.
|
Vanilyalı Bisküvi |
|
ferda
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc40570
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
1,989 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr tereyağı veya margarin
1 yumurtanın sarısı
150 gr pudraşekeri
2 bardak un
2 kahve kaşığı vanilya
Yumuşamış ama erimemiş yağ ile pudra şekeri bir kaba konur, 10 dakika kadar telle çırpılır. Un, yumurta sarısı ve vanilya ilâve edilir, iyice karıştırılarak yumuşak bir hamur haline getirilir. Bir sıkma torbasına konan hamur bir tepsiye uzun parçalar halinde sıkılır ya da bir kaşığın ucuyla'tepsiye yuvarlak yuvarlak konur. Tepsi orta ısılı fırına sürülür, 15 dakika kadar pişirilip çıkarılır. Soğutularak servis yapılır.
Not: Bu bisküvinin beyazı makbuldür, bu yüzden pembeleşsin diye uzun süre pişirilmez.
|
Vanilyalı Bisküvi |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc14826
Gönderme Tarihi: 23.May.2007
2,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
18 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz badem
1/4 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elma marmelatı
Unu bir kaba eleyin. Şekeri, 18 çorba kaşığı tereyağını, yumurtaları, toz; bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler öz-leşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalıp şeklindeki bir kalıpla kesin. Çıkan şekilli hamurların yarısının ortasını, yine kalp şeklinde küçük bir kalıpla tekrar kesin. Hepsini, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bisküvileri dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
|
|