Kısa URL: https://ml.md/lc98417
Gönderme Tarihi: 21.May.2014
1,758 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1/2bardak pirinç
1,5 kaşık nişasta
1 paket vanilya
1 kaşık margarin
Pirinçleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyun,yumuşayıncaya kadar haşlayın.Sütten yarım bardak kadar ayırıp kalan sütü ve şekeri pirince ilave edip kaynatın.Ayrılan süte nişastayı ve vanilyayı ilave edip karıştırın ve kaynayan süte ilave edin.koyulaşan sütlaca indirmeden önce margarini ilave edin.Sütlaçları fırın kablarına bölüp tepsiye yerleştirin tepsiye kabların yarısına gelecek kadar su koyun.Kızgın fırında üzerleri kızarıncaya kadar tutun.
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pirince şeker ve sütü ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın. Yumurta sarısı ve nişastayı az su ile homojen kıvama getirin, kaynayan sütün içine atıp karıştırın.1-2 taşım kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edip ocağı kapatın. Sıcak sütlacı güveç kaplarına boşaltıp, fırın tepsisine dizin. Tepsinin yarısını soğuk su ile doldurun önceden ısıtılmış fırının üst rafında üzeri kızarana pişirin.