|
Vanilyalı Sufle |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176366
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2024
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet büyük boy yumurta sarısı
40 gram toz şeker
60 gram un, elenmiş
270 ml süt
30 gram tereyağı
15 ml vanilya özütü
4 adet büyük boy yumurta akı
60 gram toz şeker
Vanilyalı Sos için:
2 adet orta boy yumurta sarısı
25 gram toz şeker
140 ml süt
5 ml vanilya özütü
İlk olarak fırını 200°C'ye ayarlayın. Ardından 4 adet 8 cm'lik sufle kaplarının içini tamamen tereyağı ile yağlayıp her yerine gelecek şekilde toz şeker serpin ve kenarda bekletin.
Sufle Harcı için: 4 adet büyük boy yumurta sarısını ve toz şekeri 1-2 dakika elde çırpın. Elenmiş unu iki seferde ekleyip karıştırın.
Karıştırmaya devam ederken, sütü yavaşça ekleyin.
Karışımı tencereye alarak kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
Bir iki baloncuk çıktıktan sonra biraz daha karıştırıp, kıvamı katılaşınca ocaktan alın.
İçine tereyağını ekleyip, karıştırarak eritin.
Vanilya özütünü ekleyip karıştırın ve bir kaseye alıp üzerine değecek şekilde streçleyin ve birazdan kullanmak üzere kenara alın.
Büyük boy kasede 4 adet yumurta akını köpürene kadar çırpın.
İçine toz şekeri (60 gr) iki seferde olacak şekilde ekleyip, mereng kıvamına gelene kadar 4-5 dakika çırpın.
Bu harcı 2-3 seferde söndürmemeye dikkat ederek ve spatula kullanarak diğer hazır olan kremaya ekleyip birbirine yedirin.
Hazır olan sufle harcını sufle kaplarının tamamı dolacak şekilde bölüştürün.
Üzerini düzleştirin ve kenarlarını peçete yardımı ile temizleyin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 13-14 dakika pişmeye bırakın.
Bu esnada vanilyalı sosu hazırlamaya başlayın. Vanilyalı Sos için:
2 adet yumurta sarısı, toz şeker ve sütü küçük bir sos tenceresinde karıştırarak ısıtın.
80°C'ye geldiğinde altını kapatın ve süzgeçten geçirip bir sosluğa alın.
İçerisine vanilya özütü ekleyip karıştırın.
Fırından çıkan suflelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Suflenin orta kısmına bıçakla bir çizgi atıp, yaptığınız vanilyalı sosu ortasına dökerek hemen servis edin.
|
Vanilyalı Sufle |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158093
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
4 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
Tencerenizde tereyağını eritip unu ekleyerek 3 dakika kavurun. Sütü sıcak olarak tencerenize ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Pişen hamurunuzu cam bir kaseye alıp karıştırarak ılık hale getirin. Yumurta sarılarını teker teker karıştırarak hamurunuza yedirin. Vanilya ve limon kabuklarını ekleyerek çırpın. Ayrı bir kasede, yumurta akı ve toz şekeri kar halini alıp, köpük olana kadar çırpın. Hamurunuza, çırpılmış yumurta akının yarısını koyun ve karıştırın. Daha sonra kalan yumurta aklarını ekleyerek, hamurla birleştirin. Fırın kaplarınızın içini yağlayın. Yarısına kadar hamurunuzu doldurun. 180 derece ısıtılmış fırında, 12-14 dakika pişirin. Pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.
|
Vanilyalı Sufle |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc156265
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2021
798 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
3 kahve fincanı tozşeker
50 gram tereyağı
4 yumurta
2 kahve fincanı un
1 çubuk vanilya
1 tutam tuz
Sufle kalıbı yağa bulanır, sonra bir fincan toz şeker her yanına eşit biçimde dağılmak üzere serpilir.
Diğer tarafta tencereye süt bir tutam tuz, bir çubuk vanilya ve kalan şeker konularak, ateşe oturtulur.
Süt kaynamaya başlayınca tencere hemen ateşten indirilir.
Bir başka kabın içinde tereyağı eritilir, tahta kaşıkla hızlısı karıştırılırken un elenerek azar azar katılır.
Sonra karıştırmaya ara vermeden, içinden vanilya çubuğu çıkarılmış sıcak süt ince ince akıtılarak yağlı una yedirilir.
Bu krema 5 dakika kadar karıştırılarak pişirilir, sonra ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır daha sonra yumurtaların sarıları da teker teker katılır.
Yumurtaların akları daha bir tutam tuz katılarak, kar köpüğü haline gelinceye kadar çırpılarak kabartılır.
Yavaş yavaş karıştırılmak da olan kremaya katılır, krema kalıba dökülür ve 140 derecedeki ısıtılmış fırına sürülür
25 dakika sonra fırının ısısı azar azar artırılır, ısı öyle bir biçimde artırılmalıdır ki sufle fırından çıkartılmadan 7 dakika önce fırının ısısı da 200 dereceye ulaşmış olmalıdır.
Böylece 20 dakikada daha pişirilmiş olur.
|
VANİLYALI SUFLE |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70476
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
1,909 defa indirildi / yazdırıldı
|
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 çubuk vanilya (7-8 cm uzunluğunda)
30 gr (1/4 su bardağı) un
3 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı şeker
5 yumurtanın akı
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız.
1 çorba kaşığı tereyağla 1 250 gramlık bir sufle kalıbını yağlayınız. Kalıbın içine ve yanlarına pudra şekerini serpip, kalıbı ters çevirerek fazla şekerini silkeleyiniz.
Orta boy bir tencerede süt ve vanilyayı orta ateşte kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, üstünü örterek 20 dakika bir kenarda bekletiniz.
Vanilya çubuğunu çıkarıp kurulayarak, bir başka tarifte kullanmak için saklayınız.
Büyük bir tencerede kalan 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz. Tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla unu ekleyerek, pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar karıştırınız. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak, tenceredeki sıcak sütü katınız. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, karışımı sürekli karıştırarak 2 dakika, koyu ve pürtüksüz oluncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, karışımı biraz ılınmaya bırakınız.
Küçük bir kasede yumurta sarılarını çırpıp, ılınmış karışıma azar azar katınız. Büyük bir kasede yumurta ve şekeri yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. Madeni bir kaşıkla bu karışımı, tenceredeki sütlü karışıma katınız. Karışımı kaşıkla, hazırladığınız sufle kalıbına boşaltınız. Kalıbı fırına sürüp 20-30 dakika, üstü hafifçe kızarıp iyice kabarıncaya kadar pişiriniz.
Sufleyi fırından alıp, servis ediniz.
|
Vanilyalı Sufle |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66391
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2011
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya tozu
Yarım su bardağı tozşeker
4 adet yumurta sarısı
Unu margarinde kavurun, süt, vanilya ve şekerin yarısını ekleyerek bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Yumurta sarılarını teker teker katın. Yumurta aklarını kalan şeker, vanilya ve sütle çırpın, tencereye ekleyin, buzdolabına koyun. Karışımı yağlanmış ve şeker serpilmiş kalıplara dökün. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye yerleştirip, 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Fotoğraf "makara" tarafından gönderildi. 20.07.2020
|
VANİLYALI SUFLE |
|
nirvana
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc37454
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
2,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2 su bardağı süt
6 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
4 yumurta
yarım küçük paket margarin
vanilya
tuz
Hazırlanışı:
Sufle kabınızı erimemiş yağla yağlayıp toz şekeri etrafına ve dibine serpin. Bir tencereye kalan şekeri, unu, bir tutam tuzu koyup a-zar azar sütü ilâve ederek unu iyice ezin. Tencereyi ateşe koyup, bir iki taşım karıştırarak kaynatın. Kabı ateşten alıp, vanilya ve erimiş margarini koyup karıştırın. Hafif soğuyunca yumurta sarılarını birer birer kreme yedirin. Yumurta aklarına da bir tutam tuz atıp çarparak kar haline getirin. Hazırladığınız yumurta aklarını kremaya azar azar katıp yedirin. Sufleyi kalıba koyup ısıtılmış orta ısıdaki fırında kabarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp, sıcak sıcak servis yapın.
|
Vanilyalı Sufle |
|
OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc7207
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2006
2,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta akı
4 yumurta sarısı
35 gr. etreyağı
yarım paket vanilya
75 gr. toz şeker
25 gr un
1 çay bardağı süt
pudra şekeri
6 adet sufle kabının içine tereyağı sürüp toz şeker serpin. Tereyağını ve unu karıştırıp vanilya ve süt ilave edin koyulaşana kadar kaynatın. 1 adet yumurta akını çırparak bu karışıma ilave edin. Soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını karışıma ekleyip iyice çırpın. Şekeri ve kalan yumurta aklarını da katıp karıştırın. Karışımı sufle kaplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin üzerine pudra şekeri serperek servise sunun.
|
|