|
Vatan Çorbası |
|
filo
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103382
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2014
1,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ufak soğan
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Kuru nane
Soğan rendelenir, sarımsaklar ezilir. Tencereye tereyağı konur, orta ateşe yerleştirilir. Soğan ve sarımsak bırakılır. Kokusu tütene kadar kavrulur. Sonra salça eklenir, bir kaç tur çevrilir. Tarhana, soğuk su ve tuz katılır. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır. Sıcak servis sırasında üzerine kuru nane serpilir.
|
Vatan Çorbası |
|
Ay Gül
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc119574
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2016
1,034 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yıldız şehriye
4 yemek kaşığı kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı et suyu
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Tereyağını eritip, kıymayı kavurun. Salçayı ekleyip, tuzunu ve biberini ekin. Üzerine et suyunu sıcak olarak katın ve kaynatın. Yıldız şehriyelerle ekleyerek 10 dakika daha pişirin, limon suyuyla, kıyılmış maydanozu koyarak ateşten alın.
|
|