1 kg vişne
3 su bardağı şeker
8 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
Vişneleri kayıp saplarını ayıklayın.
Bütün malzemeleri bir tencereye koyup kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altını kapatın.
Not: Vişnelerin dağılmaması için çekirdeklerini çıkartmayın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarttıysanız önce şekerli suyu kaynatıp, ardından vişneleri ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc108540
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2015
1,977 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg vişne
2 litre su (8 bardak)
2 bardak şeker
Vişnelerin saplarını ayıklayın. Çekirdeklerini çıkarın ve yıkayıp süzün.Bir tencereye şekeri ve suyu koyup bir-iki taşım kaynatın. Ateşi kısın. Vişneleri tencereye koyun. Bir taşım kaynatın ve hemen ateşi söndürün. Soğutup servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc72443
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2012
2,215 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr vişne
300 gr toz şeker
500 gr su
Vişneleri yıka, çekirdekleri çıkar. Su ile ateşe koy. Bir taşım kaynat, şekeri ilave et. 5 dakika daha kaynat, ateşten al. Soğuyunca kaselerle servis yap.