Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pelte Tarifleri > Vişne peltesi (8 adet - 372,917 defa bakıldı)

Vişne peltesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vişne peltesi

Muhittin Çakar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.04.2007
Mesajlar: 21
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc16537
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
2,911 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası

Tencereye vişneler konur, üzerine şeker eklenir, orta ateşte vişneler şeklini kaybedene kadar kaynatılır. Daha sonra robottan geçirilir, üzerine az suyla inceltilmiş nişasta eklenir, bir taşım daha kaynatılır, kaselere paylaştırılır, soğutulur.


VİŞNE PELTESİ

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19847
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2007
2,753 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
500 gr. Vişne,
2 bardak su,
500 gr. şeker (2 su bardağı),
100 gr. nişasta.

Yapılışı:
1- Vişneyi ayıklayıp yıkayınız.
2- Süzgeçten geçirerek eziniz.
3- Suyunu ilave ediniz.
4- İçerisine şeker ve az bir suyla ezilmiş nişastayı ilave ediniz.
5- Karıştırarak 5 dakika orta hararetli ateşte boza kıvamına getiriniz.
6- Kaselere boşaltıp soğuyunca servis yapınız.


ML® Pelteli Tutu için tıklayın



VİŞNE PELTESİ

sait
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc24031
Gönderme Tarihi: 24.May.2008
2,783 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kilo vişne
1 su bardağı nişasta
500 gr şeker
2 litre su

Yapılışı:
1 kilo ayıklanmış vişneye 1 litre su koyup kaynatın. İyice yumuşayınca kevgirden geçiriniz. Tekrar ocağa koyup şeker, 1 kilo, az su ile karıştırılmış nişasta ilave edilir. İyice pişince ateşten alıp kaselere veya tepsiye dökülür.


ML® Üzümlü İrmikli Pelte için tıklayın


VİŞNELİ PELTE

Nermin Aşar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.09.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc27059
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2008
3,016 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME
5 bardak su
5 çorba kaşığı nişasta
2.5 bardak toz şeker
2.5 bardak sıkma vişne suyu

HAZIRLANIŞ!
Beş bardak su tencereye konup ateşe oturtulur. Fıkır fıkır kaynayınca nişastayı su ile salep koyuluğunda ezmeli, kaynayan suyun içerisine yavaş yavaş ilâve etmeli. Bunu yaparken, tencereyi kepçe ile devamlı karıştırmalı ve böylece nişasta kokusu gidip şeffaflaşmaya kadar pişirmeli. Kepçeden pelte halinde akınca içerisine şekeri atmalıdır. Şekar tamamiyle eriyinceye kadaı karıştırılarak pişirmeli, sonra tencereyi ateşten indirmeli ve önceden sıkılarak hazırlanan vişne suyunu içerisine ilâve etmeli, iyice karıştırarak tabaklara boşaltıp soğuk bir yere koymalıdır.


ML® Kivili Pelte için tıklayın


VİŞNELİ PELTE

şehbal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2009
Mesajlar: 36
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40072
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
2,947 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg toz şeker
1/2 kg vişne
80 gr nişasta

Vişnelerin saplarını ayıklayıp bir litre suda on dakika kadar kaynatılır. Bir tel süzgeçten geçirilerek suları süzülür ve bu vişneli su tekrar ateşe oturtularak içine şeker atılır. Kaynamaya başlayınca karıştırmaya devam edilerek 1,5 bardak suyla ezilmiş nişasta ilâve edilir. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alınıp, bir kepçe ile yüksekten dökülerek kâselere boşaltılır.


VİŞNELİ PELTE

memo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2009
Mesajlar: 39
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc43721
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2009
5,948 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ
3 Bardak su
3 Çorba kaşığı nişasta
1,5 Su bardağı toz şeker
1,5 Su bardağı sıkma vişne suyu

YAPILIŞI
1 Suyu bir tencerede kaynatınız.
2 Nişastayı su ile salep koyuluğunda ezerek kaynayan suya yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave ediniz.
3 Şeffaflaşıncaya kadar ateşte pişiriniz.
4 Pişirince içine şekeri atıp karıştırınız ve şeker eriyince ateşten indiriniz.
5 Önceden sıkılmış vişne suyunu hazırlanan peltenin içine dökerek iyice karıştırınız.
6 Kâselere boşaltarak soğutunuz.


Vişneli Pelte

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63508
Gönderme Tarihi: 26.May.2011
3,030 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı vişne suyu
3 su bardağı su
300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
50 gr nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)
1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)

Büyükçe bir tencereye su, vişne suyu, şeker ve limon kabuğu rendesini koyunuz. Tencereyi orta ateşe oturtup, ağır ağır karıştırarak 1 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız. Yumurta teli ile suda ezilmiş nişastayı pürtüksüz hale gelinceye kadar çırpıp, tencerede kaynayan karışıma ekleyiniz. Nişastayı karıştırarak karışıma yedirerek bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşten alınız. Pelteyi birer kişilik 6 kaseye boşaltıp, soğuttuktan sonra servis ediniz.


Vişne Peltesi

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156068
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 kg. vişne
3 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı şeker

Vişneleri ezin, suyunu süzün ve üç bardak suyunu ayırın. Tencereye önce şekeri ve sonra nişastayı ekleyip ikisini iyice harmanlayın. Üç bardak vişne suyunu ilave edin, nişasta ve şekeri iyice erittikten sonra tencereyi ateşe koyun. Sürekli karıştırarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. 2-3 saat buzdolabında bekletip servis edin.






Vişne peltesi Tarifleri Pelte Tarifleri



(8 adet Vişne peltesi 372,917 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort