|
Vişne peltesi |
|
Muhittin Çakar
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc16537
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
2,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
Tencereye vişneler konur, üzerine şeker eklenir, orta ateşte vişneler şeklini kaybedene kadar kaynatılır. Daha sonra robottan geçirilir, üzerine az suyla inceltilmiş nişasta eklenir, bir taşım daha kaynatılır, kaselere paylaştırılır, soğutulur.
|
VİŞNE PELTESİ |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19847
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2007
2,753 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. Vişne,
2 bardak su,
500 gr. şeker (2 su bardağı),
100 gr. nişasta.
Yapılışı:
1- Vişneyi ayıklayıp yıkayınız.
2- Süzgeçten geçirerek eziniz.
3- Suyunu ilave ediniz.
4- İçerisine şeker ve az bir suyla ezilmiş nişastayı ilave ediniz.
5- Karıştırarak 5 dakika orta hararetli ateşte boza kıvamına getiriniz.
6- Kaselere boşaltıp soğuyunca servis yapınız.
ML® Pelteli Tutu için tıklayın
|
VİŞNE PELTESİ |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24031
Gönderme Tarihi: 24.May.2008
2,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo vişne
1 su bardağı nişasta
500 gr şeker
2 litre su
Yapılışı:
1 kilo ayıklanmış vişneye 1 litre su koyup kaynatın. İyice yumuşayınca kevgirden geçiriniz. Tekrar ocağa koyup şeker, 1 kilo, az su ile karıştırılmış nişasta ilave edilir. İyice pişince ateşten alıp kaselere veya tepsiye dökülür.
ML® Üzümlü İrmikli Pelte için tıklayın
|
VİŞNELİ PELTE |
|
Nermin Aşar
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27059
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2008
3,016 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
5 bardak su
5 çorba kaşığı nişasta
2.5 bardak toz şeker
2.5 bardak sıkma vişne suyu
HAZIRLANIŞ!
Beş bardak su tencereye konup ateşe oturtulur. Fıkır fıkır kaynayınca nişastayı su ile salep koyuluğunda ezmeli, kaynayan suyun içerisine yavaş yavaş ilâve etmeli. Bunu yaparken, tencereyi kepçe ile devamlı karıştırmalı ve böylece nişasta kokusu gidip şeffaflaşmaya kadar pişirmeli. Kepçeden pelte halinde akınca içerisine şekeri atmalıdır. Şekar tamamiyle eriyinceye kadaı karıştırılarak pişirmeli, sonra tencereyi ateşten indirmeli ve önceden sıkılarak hazırlanan vişne suyunu içerisine ilâve etmeli, iyice karıştırarak tabaklara boşaltıp soğuk bir yere koymalıdır.
ML® Kivili Pelte için tıklayın
|
VİŞNELİ PELTE |
|
şehbal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40072
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
2,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg toz şeker
1/2 kg vişne
80 gr nişasta
Vişnelerin saplarını ayıklayıp bir litre suda on dakika kadar kaynatılır. Bir tel süzgeçten geçirilerek suları süzülür ve bu vişneli su tekrar ateşe oturtularak içine şeker atılır. Kaynamaya başlayınca karıştırmaya devam edilerek 1,5 bardak suyla ezilmiş nişasta ilâve edilir. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alınıp, bir kepçe ile yüksekten dökülerek kâselere boşaltılır.
|
VİŞNELİ PELTE |
|
memo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc43721
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2009
5,948 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
3 Bardak su
3 Çorba kaşığı nişasta
1,5 Su bardağı toz şeker
1,5 Su bardağı sıkma vişne suyu
YAPILIŞI
1 Suyu bir tencerede kaynatınız.
2 Nişastayı su ile salep koyuluğunda ezerek kaynayan suya yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave ediniz.
3 Şeffaflaşıncaya kadar ateşte pişiriniz.
4 Pişirince içine şekeri atıp karıştırınız ve şeker eriyince ateşten indiriniz.
5 Önceden sıkılmış vişne suyunu hazırlanan peltenin içine dökerek iyice karıştırınız.
6 Kâselere boşaltarak soğutunuz.
|
Vişneli Pelte |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63508
Gönderme Tarihi: 26.May.2011
3,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı vişne suyu
3 su bardağı su
300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
50 gr nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)
1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
Büyükçe bir tencereye su, vişne suyu, şeker ve limon kabuğu rendesini koyunuz. Tencereyi orta ateşe oturtup, ağır ağır karıştırarak 1 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız. Yumurta teli ile suda ezilmiş nişastayı pürtüksüz hale gelinceye kadar çırpıp, tencerede kaynayan karışıma ekleyiniz. Nişastayı karıştırarak karışıma yedirerek bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşten alınız. Pelteyi birer kişilik 6 kaseye boşaltıp, soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
Vişne Peltesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156068
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 kg. vişne
3 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı şeker
Vişneleri ezin, suyunu süzün ve üç bardak suyunu ayırın. Tencereye önce şekeri ve sonra nişastayı ekleyip ikisini iyice harmanlayın. Üç bardak vişne suyunu ilave edin, nişasta ve şekeri iyice erittikten sonra tencereyi ateşe koyun. Sürekli karıştırarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. 2-3 saat buzdolabında bekletip servis edin.
|
|