Kısa URL: https://ml.md/lc18426
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2007
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
4 ayva
4 su bardağı vişne suyu
1 kahve fincanı esmer şeker
1-2 çubuk tarçın
6-7 diş karanfil
1 çorba kaşığı nişasta
200 ml krema
1 kahve fincanı file antepfıstığı
Birkaç nane yaprağı
Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını temizleyin. Ayvaları yayvan bir tencereye dizin. Ayva çekirdeklerini serpiştirin. Üzerine şeker, tarçın, karanfil ve vişne suyunu gezdirip orta ateşte pişmeye bırakın. Ayvaların diğer tarafını çevirip yumuşayana kadar pişirin. Ayvaları tencereden alıp soğumaya bırakın.
Kremayı bir kaba alıp koyulaşana kadar mikserle çırpın. Nişastayı ayvaları pişirdiğiniz suda eritin. Koyulaşana kadar pişirin. Ayva tatlılarını servis tabağına alıp hafif pelteleşmiş sosunu üzerlerine gezdirin. Ayvaların ortasını çırpılmış krema ile doldurun. File antepfıstıkları ve taze nane ile süsleyip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc172309
Gönderme Tarihi: 27.May.2023
217 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet büyük boy ayva
1 su bardağı toz şeker
6-7 adet karanfil tanesi
12 adet vişne
1 su bardağı su (vişne suyu koyarsanız yarım su bardağı)
Yarım limonun suyu
Öncelikle ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve her bir ayvayı 4 dilime ayırın.
Ayvaları tekrar yıkayın, tencereye dizin ve üzerine eşit olarak bir su bardağı toz şeker ilave edin.
Vişne ve karanfil tanelerini, suyunu ilave edip kısık ateşte ağır ağır suyu koyulaşıp jöle kıvamına gelene kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Pişen ayvaları ilk sıcaklığı çıkınca dolapta soğutup sunum tabağına alın ve görseldeki gibi kaymak ilavesi ile servise hazır hale getirin.