| 
 
 
 | 
VİŞNELİ DONDURMA | 
  | 
Fahri Alem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2013 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89023 
Gönderme Tarihi: 07.May.2013 
2,338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilogram vişne
 
Yarım kilogram toz şeker
 
1 tane limonun suyu
 
1 bardak su
 
 
Vişnelerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra toz şeker ile beraber iyice ezin. Sonra süzgeçten geçirin. Üzerine limon suyunu ve suyu ilâve ederek tekrar karıştırın. Buz dolabına koyarak 2 saatte bir karıştırın.
 
 
Not: Dondurmanız 6 saatte hazır olacaktır.
  
 | 
VİŞNELİ DONDURMA | 
  | 
masalcı teyze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.02.2011 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62723 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2011 
2,485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo vişne
 
50 gram limon suyu
 
1 kilo şeker
 
500 gram su
 
 
1 kilo vişneyle, 1 kilo şekeri iyice ezip, 500 gram suyu ekleyin. İnce bir süzgeçten geçirip, içine 50 gram limon suyu katın ve dondurma kabına koyup buzlukta dondurun.
  
 | 
VİŞNELİ DONDURMA | 
  | 
fıstık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.11.2009 
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43875 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2009 
2,580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1/2 Kg. vişne
 
2,5 Su bardağı toz şeker
 
1 Su bardağı su
 
1 Çorba kaşığı limon suyu
 
 
YAPILIŞI
 
1 Vişneleri ayıklayıp iyice yıkayınız. Süzdürünüz.
 
2 Şekeri ilave ederek iyice eziniz.
 
3 Bir bardak su katarak süzgeçten geçiriniz.
 
4 Limon  suyu ilavesiyle çukur bir kaba  koyunuz.
 
5 Dolabın soğutucu ayarını yükseltiniz ve kabı buzluğa koyunuz.
 
6 Buzlanmaması için ara sıra karıştırınız.
 
7 Donunca servis yapınız.
  
 | 
VİŞNELİ DONDURMA | 
  | 
fevziye kuş 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.09.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40471 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009 
2,626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg tozşeker
 
300 gr vişne
 
1 limonun suyu
 
1 bardak su
 
 
Vişnelerin çekirdekleri çıkarılır ve toz şekeriyle karıştırılarak iyice ezilir. Bundan sonra su ilâve edilerek bir süzgeçten geçirilir. Limon suyu da ilâve edilir. Hepsi iyice karıştırıldıktan sonra bir kaba konulur ve buzluğa kaldırılır. İki saatte bir karıştırılarak dondurma kıvamına gelmesi sağlanır. Bundan sonra servis yapılır.
  
 | 
VİŞNELİ DONDURMA | 
  | 
fevziye kuş 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.09.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40470 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009 
2,694 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr vişne
 
275 gr tozşeker
 
450 gr su
 
50 gr süt
 
1 damla kırmızı şerbetçi boyası (istenirse)
 
 
Bir tencereye sapları ayıklanmış ve çekirdekleri çıkarılmış vişneler ve toz şeker koyularak avuçla mıncıklamak suretiyle vişnelerin suyu iyice çıkarılır.
 
Sonra suları çıkarılmış olan bu vişnelere 450 gram da su katılarak vişne suyu kaynamadan küçük ateşte karıştırmak suretiyle şekerin iyice erimesi sağlanır.
 
Bu vişne şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirildikten sonra 50 gram soğuk süt ya da çiğ krema ile 1 damla kadar da kırmızı şekerci boyası katılır ve iyice karıştırmak suretiyle de bunlar birbirleriyle halledilir.
 
Daha sonra bu vişne şurubu buzluğa kaldırılarak saat başı karıştırılır. En az 4 saat sonra servis edilir.
  
 | 
VİŞNELİ DONDURMA | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10867 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007 
2,441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
1 kilo vişne
 
1 su bardağı  şeker
 
1 bardak su
 
3 kilo buz
 
750 gr. tuz.
 
 
Yapılışı:
 
Temizlenmiş vişneler şekerle yoğurulur. Süzgüden geçirilir. Suyla süzülür. Posası alınır. Tekrar tülbentten geçirerek dondurma kabına konur ve dondurulur.
  
 | 
Vişneli Dondurma | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10757 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007 
2,580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme:
 
1/2 kg olgun vişne,
 
6 kahve fincanı tozşeker,
 
1+1/4 bardak su,
 
1 limonun suyu.
 
 
Yapılışı:
 
Vişneler iyice yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve tozşekerle karıştırılarak iyice ezilir. Sonra suyla karıştırılır ve süzgeçten geçirilir. Buna süzgeçten geçirilmiş limon suyu katılır. îyice karıştırılır. Bir kaba konur. Orta soğukluktaki buzdolabının buzluğuna kaldırılır. 2 saatte bir karıştırılır. Dondurma kıvamına gelince buzdolabının ayan en son dereceye yükseltilir. Son defa 1 saatliğine buzlukta tutulur. Dondurma kadehlerinde servis yapılır.
  
 | 
VİŞNELİ DONDURMA | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8312 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2006 
2,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1   kilo vişne
 
750   gram kalım tuz.
 
1   su bardağı şeker
 
750   gram tuz.
 
1   su bardağı su
 
 
Vişnelerin çekirdekleri ayıklanır, iyice sıkılır ve süzgeçten geçirilerek iyice süzülür. Posası alınır, tekrar tülbentten geçirilerek kaba konur ve kaymaklı dondurma bölünmünde tarif edildiği şekilde dondurulur. Servis yapılır.
  
 | 
Vişneli Dondurma | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5272 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
2,886 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
500 gr vişne
 
1 bardak+ 1 kahve fincanı tozşeker
 
1 bardak su
 
1 limon suyu
 
1 tatlı kaşığı toz jelatin
 
 
YAPILIŞI
 
Vişneyi yıkayıp ayıklayın. Ezerek süzgeçten geçirin. Limon suyu katın. Şekerli suyla bir taşım kaynatın içine jelatin katın. Soğuduktan sonra vişneyle karıştırın. Buz kalıbına boşaltın, daha önce açıkladığımız gibi yumurta katıp buzlukta dondurun. Buz kristallerinin parçalanması için sık sık karıştırın.
  
 | 
VİŞNELİ DONDURMA | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1602 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2006 
2,943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER:
 
2 su bardağı şeker
 
500 gr. vişne
 
3 yumurta akı 
 
2 bardak su 
 
 
YAPILIŞI:
 
1- Vişne yıkanıp ayıklanır. İyice ezilip kaşıkla bastırılarak tel süzgeçten geçirilir.
 
2- Şeker ile yumurta akı ovulup vişne suyu ve su konup karıştırılır.
 
3- Buz kalıplarına boşaltılıp buzdolabının buzluğunda dondurulur. (Buzdolabını en soğukta çalıştırmalı ve ara sıra karıştırmalıdır.)
 
 
 ML® Vişneli Dondurma için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Çağruşenbih" tarafından gönderildi. 12.06.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 |