12 dilim bayat ekmek
500 gr. Vişne
2 su bardağı soğuk su
3 buçuk su bardağı şeker
Sosu için:
180 gram labne (istediğiniz bir krem peynir)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Öncelikle bayat ekmekler resimdeki gibi kare şekline getirilmeli, kenarları kesilmeli, bayat değilse 150 derece fırında hafif kızartmadan kurutun, bayat olmasını sağlayın.
Daha sonra vişneyi bir tencereye koyun 2 su bardağı su ve şeker ekleyin ve pişirin çok su konulmamalı kıvamı koyu olmalı.
Üzeri sosu için krem peynir ve pudra şekeri iyice karıştırılır ve dolaba soğumaya bırakılır
Ekmeklerin üzerine sıcak vişne ve suyu dökülerek dolaba soğumaya bırakılır ve her iki malzeme soğuduktan sonra üzerine sosu ilave ederek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc152903
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2020
395 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet hazır ekmek kadayıfı
1 litre vişne suyu
1 kilo toz şeker
1 kilo vişne
Kaymak
Toz şeker, vişne suyu ve vişneler birlikte pişirilir ve şerbet hazırlanır. Hazır ekmek kadayıfı içme suyuyla iyice ıslatılır. Şerbeti daha iyi alması için alt kısmından bıçakla çarpı yapılır. Tatlı tepside ocak üzerinde pişerken sıcak vişneli şerbet yedirilir. Pişme süresi boyunca tepsinin kenarında biriken şerbetten kepçeyle alıp üzerine bırakılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc162032
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
218 defa indirildi / yazdırıldı
1 tane küçük ekmek kadayıfı
500 gram vişne
1 litre su
800 gram toz şeker
3- 4 damla limon suyu
Üzeri için:
Dondurma ya da kaymak
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su, şeker ve vişneyi bir tencereye alarak ocağa koyun.
Diğer taraftan ekmemek kadayıfını su ile ıslatın. Fazla suyunu temiz bir bezle alın.
Kadayıfı tepsiye alın. Bu sırada kaynayan şerbete limon sıkın ve birkaç dakika daha kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alın.
Vişneleri süzün ve kadayıfı ocağa alın. Üzerine kepçeyle şerbet ilave edin ve kontrollü ateşte pişirin.
Şerbeti iyice gezdirin. Pişmesi durumunu kürdanla kontrol edebilirsiniz. Ocaktan alıp iyice soğutun ve kaymakla ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.06.2022