|
Vişneli Kıymalı Yaprak Sarması |
|
dünya tatlısı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54232
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2010
2,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. yaprak
1 komposto kasesi pirinç
2 adet soğan
250 gr. kıyma
1 kaşık salça
Zeytinyağı
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Limon suyu
250 gr. çekirdekleri çıkartılmış vişne
Soğanı doğrayın. Pirinç, kıyma, nane, karabiber, tuz ve yağ koyup karıştırın. Yaprakları yıkadıktan sonra sıcak sudan geçirin. Hazırlanan içten etli yaprak dolması yapar gibi sarın ve tencereye dizin. Üzerine vişneleri koyun. 1 su bardağı su ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın. Kısık 1 ateşte 1 saat pişirin. Limon suyu gezdirin ve servis yapın.
|
Vişneli Kıymalı Asma Yaprağı Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100873
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014
2,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 Gram Kuzu Kıyması
2 Adet Orta Boy İnce Kıyılmış Soğan
1 Kahve Fincanı Yıkanmış Pirinç
1 Çay Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
1 Çay Kaşığı Kıyılmış Dereotu
1 Çay Kaşığı Kıyılmış Nane
1 Tatlı Kaşığı Margarin
Bir Tutam Tuz
Bir Tutam Karabiber
Bir Tutam Toz Kırmızıbiber
Çeyrek Su Bardağı Et Suyu
2 Adet İnce Kıyılmış Domates
200 Gram Kuru Vişne
250 Gram Yaprak
1 Adet Limonun Suyu
2 Su Bardağı Et Suyu
Dolma içini hazırlamak için, kıymanın içine soğan, pirinç, domates, maydanoz, nane, dereotu, tuz, biber katıp iyice karıştırınız.Sert olmaması için, çeyrek bardak et suyu ya da domates suyu ile sulandırıp kullanıma hazırlayınız. Salamura yaprakları önce bol suda tane tane açıp tuzunu gitmesini sağlayınız.Tuzu gittikten sonra, yaprakları kaynayan limonlu suda 1 dakika kaynatıp çıkarınız. Dolma tenceresinin dibine varsa kuzu kafes kemiklerini yerleştirip, üzerlerini yaprak ile örtünüz. Dolma harcını yapraklara sarıp tencerenin dibine yerleştiriniz.Bir sıra dolma bir sıra vişne olmak üzere diziniz. Üstünü yaparaklar ile örtünüz.En üste, ağırlık olması için porselen tabak koyunuz. Daha sonra et suyunu ve yağı ekleyip, üstünü kapatıp 50-60 dakika orta ısıda pişiriniz.Eğer isterseniz bir yumurta sarısı ve yarım limonun suyunu karıştırıp ocaktan almaya yakın dolmalara ekleyebilirsiniz.
Not: Kuzu kaburga kemikleri yerine, tavuk kemikleri kullanıp, daha hafif bir lezzet elde edebilirsiniz.Kuru vişne yerine kuru kayısı da kullanabilirsiniz.
|
Vişneli ve Kıymalı Yaprak Sarma |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc125208
Gönderme Tarihi: 10.May.2017
1,016 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr kıyma
2 yemek kaşığı yağ
2 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
5 gr kuru nane
400 gr asma yaprağı
3 su bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
150 gr vişne
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Kırmızı toz biber
500 gr kuzu kaburga kemiği
1 yemek kaşığı yağda küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bir bardak su ile yıkanmış pirinçleri ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyu çekinceye kadar pişirin ve daha sonra ocaktan alın.
Kıyma, dereotu, nane, maydanoz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, vişne ve tuz ilave ederek hepsini yoğurun.
Haşlanmış taze veya tuzu alınmış salamura asma yapraklarını kıymalı harçla sarın.
Geniş bir tencereye kuzu kaburga kemiklerini düzgün bir şekilde yerleştirin. üzerine sarmaları sıkı şekilde dizin.
Bir yemek kaşığı yağ ile 2 bardak su ilave ederek, üzerine artan yaprakları düzgünce kapatın. Uygun bir tabakla üzerini kapatıp tencerenin de kapağını kapatın. Orta ateşte 60 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|