|
Vişneli Kup |
|
tamyeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2011
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66300
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
2,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 ml (2,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetin tamamını ilave edin.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Hazırladığınız pudingi 6-7 adet kaseye paylaştırın.
1 paket Dr. Oetker Vişne Aramalı Jöle'den yarım çay bardağı alıp 2 çay bardağı sıcak suda eritin.
Üzerine 2 yemek kaşığı püre haline getirilmiş vişne ve 1 çay bardağı yoğurt ekleyin. Karıştırıp pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında soğutun.
Ayrıca 1 poşet daha pudingi tarifine göre pişirip ılıtın. Donan jölelerin üzerlerine paylaştırın. Soğuk servis yapın.
Not: Pudingi ters çevirerek servis yapmak istiyorsanız, 400 mi (2 su bardağı) süt ile pişirin ve önceden hafifçe ıslatılmış servis kaplarına döküp soğutun.
|
Vişneli Kup |
|
fusagu
Aşçı
Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 13
|
Kısa URL: https://ml.md/lc18000
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2007
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Süslemek için:
Nane
Vişne suyu, mısır nişastası ve 1 çorba kaşığı toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ayrı bir tencereye süt, 1 çorba kaşığı toz şeker, un ve yumurta sarısını koyun. Çırpma teli ile 1-2 dakika çırptıktan sonra tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
Vişne karışımından kuplara 3'er çorba kaşığı koyup, derin dondurucuda 5 dakika bekletin. Üzerlerine 2 'şer çorba kaşığı sütlü karışımdan koyun. Tekrar derin dondurucuda 5 dakika beklettikten sonra kalan vişneli karışımı üzerlerine paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra nane ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
ML® Vişneli Tahinli Tatlı için tıklayın
|
Vişneli Kup |
|
Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende |
Kısa URL: https://ml.md/lc13290
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2007
2,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı vişne suyu
2 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
3 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
15-20 adet çekirdeksiz vişne
Vişne suyu, 1 çay bardağı şeker ve nişasta orta ateşte, pelte kıvamı alana kadar pişirilir. Diğer tarafta süt, pirinç unu, 1 çay bardağı şeker orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ateşten alınır, vanilya katılır, karıştırılır. 2 adet kup bardağına pelte ve muhallebi aralarına vişne taneleri koyarak kat kat paylaştırılır. Buzdolabında soğutulur, servise sunulur.
|
Vişneli Kup |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc115240
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2016
1,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 dilim kakaolu kek
3 dilim sade kek
1 kase vişne
Peltesi İçin:
600 ml vişne suyu
200 ml su
4 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker
Kakaolu ve sade kekler ufalanır.
Bardakların en altına kakaolu kek konulup iyice sıkıştırılır.
Üzerine bir kaç tane vişne serpiştirilir.
Sade kek de kaba konularak sıkıştırılır.
Üzerine bir iki tane daha vişne konulur.
Bu arada bir tencerede nişasta, şeker, vişne suyu ve su koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Önceden hazırlanmış bardaklara bir kepçe yardımıyla pay edilir. Bu arada bir bıçak yardımıyla kekler delinerek vişneli pelteyi emmesi sağlanır.
Buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir.
|
Vişneli Kup |
|
kurnaz tilki
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128195
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2017
836 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
600 g vişne
55 g toz şeker
150 g bitter çikolata
300 g labne peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kiraz suyu
10 beze
Vişneleri yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip orta ateşte şeker eriyene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp vişneleri ılındırın. Çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırıp benmari usulü eritin. Labne peyniri, pudra şekeri ve kiraz suyunu bir kasede karıştırın. Bezeleri küçük parçalara bölün. Ilınan vişne, bezeler ve peynirli karışımı kuplara sıralı olarak doldurun. Eritilmiş bitter çikolatayı üzerlerine gezdirin. Vişne ile süsleyerek servis yapın.
|
Vişneli Kup |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158308
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2021
573 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 litre süt
1 paket burçak bisküvi
2 bardak vişne suyu
1 bardak su
3 bardak şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilin
Vişneli kup tarifi için önce bisküvileri rondodan geçirin ya da elinizde ufak hâle getirin. Kupların alt kısımlarına yerleştirin.
Ardından vişneli kup muhallebisini hazırlayın. 1 litre sütü, 1,5 su bardağı şekeri ve 2 yemek kaşığı unu ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatarak 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Vişneli kupun püf noktası topaklanmaması için sürekli karıştırmaktır. Muhallebinin ilk sıcağı çıkınca kuplara paylaştırın.
Muhallebi kuğlarda soğurken vişneli sosu hazırlayın.
2 su bardağı vişne suyunu, 1 su bardağı su ve 1,5 su bardağı şekeri tencereye alıp yoğun kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra kuplarda muhallebinin üzerine vişne sosunu dökün. Vişneli kup tarifi hazır. Dolaba kaldırarak soğutun ve servis edin.
|
Vişneli Kup |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164759
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2023
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Kek:
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
25 g oda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığı süt
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Vişneli karışım:
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
1 su bardağı krema
Süslemek için:
2 yemek kaşığı iri kırılmış badem
20x25 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine tereyağı, süt ve vanilya aromasını ilave edip kısa bir süre çırpın. Un, kakao ve çikolata parçalarını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru tepsideki pişirme kağıdına kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Daha sonra keki bir bıçak ile küçük karelere kesin.
Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyun içine nişastayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Vişnelerin üzerine dökün ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Pudingi aralara hazırladığınız kek ve vişneli karışımdan koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Kupların üzerini badem kırığı, vişneli karışım ve kek parçaları ile süsleyip servis yapın.
|
|