|
Vişneli Kurabiye |
|
Berna Özsoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc59588
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011
3,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi için:
1 kase suyu süzülmüş vişne kompostosu
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yumuşak tereyağı, yoğurt ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Parmak uçlarıyla çay tabağından biraz ufak açılır. Ortasına suyu iyice süzülmüş bir adet vişne konur. Hamur yukarı doğru toplanır ve kapatılır. Kurabiyeler yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında açık pembe renkte pişirilir. Sıcakken bol miktarda pudra şekeri elenir.
|
VİŞNELİ KURABİYE |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74520
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012
2,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
80 gr. toz şeker
1 tatlı kaşığı kişniş
3 yumurta
250 gr. pudra şekeri
2 adet vanilya çubuğu
1 çay kaşığı tarçın
2 damla likit acı badem özü
400 gr. toz badem
3-4 adet tarçın kabuğu
Bir tutam kakule
Önce fırını 140 derecede ısıtın. Bu arada vişne, vişne suyu ve şekeri 15 dakika kadar kaynatın. Soğuduğu zaman el blendır'ıyla hafifçe ezip kişniş taneciklerini ilave edin. 3 yumurta akını mikser'de yüksek hızda çırpıp kıvamlı köpük elde edin. Yumurta köpüğünden 2 çorba kaşığı alarak daha sonra kullanmak üzere kenara ayırın. Mikseri düşük hızda çalıştırıp pudra şekerini yumurta köpüklerine azar azar yedirerek ilave edin. 2 adet vanilya çubuğunu bıçağın sivri ucuyla, uzunlamasına kesip içindeki tohumları alın. Vanilya özleri, 1 çay kaşığı tarçın, 2 damla likit acı badem özü ve 200 gr. toz badem ilave edin. Hafifçe yoğurduktan sonra 200 gr. daha badem tozu ekleyerek nispeten kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirip merdaneyle 5 mm. kalınlığında açın.
Kalp şeklindeki kalıplarla kesin. Minik kalplerin yarısına farklı bir kalıpla 3 adet delik açın.
Ayırdığınız yumurta köpüğüne 2 çorba kaşığı soğuk su ilave edip kurabiyelerin üzerine fırçayla sürün. Kurabiyeleri fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra 3-4 adet tarçın kabuğu ve bir tutam kakuleyi bir kabın içerisine koyup ılık fırında bekletin.
Soğuduktan sonra üzerinde delik olan kalpli kurabiyelere pudra şekeri serpin, diğerlerineyse hazırladığınız vişne marmeladını sürün. Marmelatlı kalplerin üzerini pudra şekerli kurabiyelerle kapatın. Bir kutuya kurabiyeleri dizin. Üzerine kırmızı gül yaprakları ve fırında beklettiğiniz ılık tarçın ve kakuleyi serpin.
|
Vişneli Kurabiye |
|
Alya Öz
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc119241
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2016
1,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak yumurta
3 bardak toz şeker
125 gr margarin
3 paket vanilya
3 paket kabartma tozu
Aldığı kadarı un
Vişne reçeli
Öncelikle malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Yoğurdumuz hamuru parçalara ayırıp oklava ile açıyoruz. Açtığımız hamuru bardak yardımıyla yuvarlaklara ayırıyoruz. Her kurabiye için 3 yuvarlak parçası ayırmalısınız bu yuvarlakların üst kısmına gelen yuvarlağa küçük bir yüzük yardımıyla 3 adet yuvarlak şekli yapıyorsunuz. Kurabiyelerini üstünü ve altını ayrı tepsilerde pişiriyorsunuz. Kurabiyeler soğuduktan sonra arasına vişne reçeli sürüyorsunuz.
|
Vişneli Kurabiye |
|
bölüm 1
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc155022
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2020
892 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1/2 paket margarin
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Dolgu için:
250 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, şekerle birlikte ocakta yoğunlaştırın. Su hiç kalmayacak şekilde vişnelerin suyunu çektirin.
Kurabiye hamurunun hazırlanışı: Un ve margarini birlikte harmanlayın. Şeker, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı hamura iyice karıştırın.
Tezgahı hafif unlayarak, hamuru yoğurmaya devam edin.
Hamur pürüzsüzleşince streç filme sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Fırını 160 derece, fansız programda ısıtın.
Hamurdan parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
Hamurun ortasına vişne dolgudan bir kaşık koyun ve bohça şeklinde yuvarlayarak tepsiye aralıklarla yerleştirin.
Üzeri fazla renk almadan 15-20 dakika pişirin ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
|
|