|
|
Vişneli Limonlu Kek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108663
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
3,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tozşeker
125 gram margarin
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
2 yumurta
1 su bardağı vişne
1 su bardağı süt
1 çay bardağı mısır gevreği
Yumurta ile şekeri çırpın. Margarini eritip, limon kabuğu rendesini, limon suyunu, sütü ilave edip, karıştırın. Unu, kabartma tozunu koyun. Mısır gevreğinin yarısını, vişneyi koyup, karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan mısır gevreğini üstüne serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
|
Vişneli Limonlu Kek |
|
yemiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc60162
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2011
2,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1/8 litre krema
300 gram kuru vişne
1/4 çaykaşığı kabartma tozu
80 gram margarin
150 gram şekerli krema
300 gram un
tuz
rendelenmiş limon kabuğu
Yağla tuz, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Sonra yavaş yavaş yumurtaları ekleyin, üzerine kuru vişneleri ve kremayı ekleyin. Unla kabarta tozunu karıştırıp karışımın içine dökün. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kalıbın dörte üçünü karışımla doldurun ve 160 derece fırında 50-60 dakika pişirin, keki kalıptan çıkarıp soğumasını bekleyin. Şekerli krema dökerek servis yapın.
|
|
Vişneli Limonlu Kek Tarifleri Kek Tarifleri
|
|