|
Vişneli Puding |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc9804
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
2,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
100 gr katı tereyağı
1 su bardağı un
1 kilo süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Jölesi için;
1 kavanoz çekirdeksiz vişne kompostosu
1 kaşık toz şeker
2 kaşık nişasta
100 gr yağı eritip içine 1 bardak unu koyup biraz kavurun daha sonra 1 kilo süt ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. Piştikten sonra içine 1,5 bardak şeker ve vanilya ilave edip pürüzsüz bir hal alana kadar mikserle çırpın. Diğer tarafta kompostoyu süzüp tanelerini ayırın, suyuna 1 kaşık şeker ve 2 kaşık nişasta koyup pelte kıvamında pişirin, pişince içine tanelerini ilave edip pudingin üzerine özenli bir şekilde yayın.
|
Vişneli Puding |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21439
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008
2,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. vişne (çekirdekleri çıktıktan sonra)
4 çorba kaşığı oralet
3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
20 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
250 gr. sade bisküvi
1/2 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
Tencereye oralet, şeker ve nişastayı koyup karıştırarak yavaş yavaş 3,5 su bardağı su ilave ediniz. Orta hararetli ısıda devamlı karıştırarak pişiriniz. Vanilya katıp ara sıra karıştırarak ılıklaştırınız.
Kalıbı yağlayıp ayıklanmış ve yıkanmış ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri kalıbın tabanına bir sıra diziniz. Üzerini örtecek kadar krema koyup düzelterek buzdolabında dondurunuz.
Artan kremaya küçük kırılmış bisküvi ve dövülmüş fındık katıp karıştırınız. Donan meyvelerin üzerine döküp tekrar dondurunuz. Kremanın kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan kurtarınız. İçinde sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, servis tabağına ters çeviriniz. Meyve aralarını hindistancevizi rendesi ile süsleyiniz.
Not: Kreması, oralet yerine limon suyu ile de hazırlanır. Krema oraletsiz pişirilir. 1 limon kabuğu rendesi ve iki limon suyu katıp bir taşım kaynatılır. 1 çorba kaşığı margarin katılıp karıştırılır.
|
Vişneli Puding |
|
yaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc143741
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019
500 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket vanilyalı puding
400 mililitre vişne suyu
Bir miktar hindistancevizi
Bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı un
1 paket vanilya
5 su bardağı süt
Vişne suyu, vanilyalı puding ve tereyağı dışındaki tüm malzemeleri bir kaba koyun. Kabı kısık ateşte karıştırın ve kıvama getirin. Kıvama geldiğinde tereyağını ekleyin ve muhallebi tepsisine dökün. Başka bir kapta vişne suyu ve pudingi karıştırın.
Bu vişne sosunu pudingin üzerine dökün. İsteğe göre hindistancevizi ve damla çikolata serpin.
|
Vişneli Puding |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164579
Gönderme Tarihi: 01.May.2022
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vişne
Vişne suyu
Vanilyalı puding
Kedi dili (yoksa bebe bisküvisi)
Un
Toz şeker
Vanilya
Kedi dilini ıslatmak için az süt
Bir kaba kedi dili yada bisküviler dizilir, üstleri oda sıcaklığındaki süt ile ıslatılır. Daha sonra bir tencerede 1 paket vanilyalı puding, 400 gr. sütle karıştırılarak kaynatılır. Sizler pudingi isterseniz yarım kg. süte 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağına yakın toz şeker, 1 paket vanilya koyarak da yapabilirsiniz. Ben çabuk olsun diye hazır kullandım. Her zamanki puding kıvamından biraz daha katı olması gerekiyor. Kaynayınca bisküvilerin üstüne dökülür. Böylece beyaz kısmı tamamlanır. Biraz ılınınca vişneler dizilir. Yine tencerede 1 kg. vişne suyu, yarım su bardağı toz şeker, 3 kaşık un, 2 kaşık nişasta ve 1 paket vanilya karıştırılarak kaynatılır ve elde edilen kırmızı puding de ikinci katı için dökülür. Üzerine kalan vişneler ve Antep fıstığı ile süs yapabilirsiniz. Buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra servis edilir.
|
|