Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tulumba Tatlısı Tarifleri > Vişneli Revani (2 adet - 95,879 defa bakıldı)

Vişneli Revani


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vişneli Revani

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67636
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2011
3,110 defa indirildi / yazdırıldı




Ayşe Tüter

4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı irmik
4 yumurta
250 gr. vişne
2 kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı vişne suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
ŞERBET:
2 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı vişne suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yumurtaları, şekerle cam bir kapta 15 dk. çırpın. Un, irmik, yoğurt, sıvı yağ koyup karıştırın. Son olarak vişne suyu, limon kabuğu ve kabartma tozu ekleyin. Bir iki kere tahta kaşıkla karıştırararak yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıbimış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta şeker, su ve vişne suyunu kısık ateşte 15 dk. kaynatıp, limon suyu ve kabuğu ilave edin. Ateşten alın ve fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine dökün. Üzerine bir tepsi örterek 4 saat dinlendirin. Çekirdekleri çıkartılmış vişne koyun ve dilimleyerek arzuya göre süsleyip servis yapın.

Not: Bu tatlıyı bir gece bekletirseniz daha nefis olur.


Vişneli Revani

zeliş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2007
Mesajlar: 31
Şehir: Bodrum-Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc74721
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012
3,152 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı toz badem
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 su bardağı taze vişne veya kompostosu

Yumurtaları derince bir kaba kırıp üzerine tozşekeri ilave edin ve çırpın. Yoğurt, yağ, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip 2 dakika daha çırpmaya devam edin. Toz bademi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış bir kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin. Diğer yanda su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine şerbetini gezdirerek dökün. Şerbetini çekene kadar bekletin. Vişne kompostosu tanelerini biraz suyu ile beraber ezerek püre haline getirin. Tatlıyı dilimleyin ve vişne sosu ile birlikte servis yapın.


Fotoğraf "oluş" tarafından gönderildi. 12.08.2018






Vişneli Revani Tarifleri Tulumba Tatlısı Tarifleri



(2 adet Vişneli Revani 95,879 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort