|
Vişneli Rokoko |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170189
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2023
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Rokoko için:
1 paket Dr. Oetker Rokoko
3 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
Üzeri için:
1,5 çay bardağı süt
Kalıp:
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)
Kalıbın taban ve yanlarını streç film ile kaplayın.
1,5 cay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine vanilinli tatlı karışımını boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzerine vişneleri ekleyip kaşık ile karıştırın. Kremayı kalıbın içine alın ve kaşık ile düzgünce yayın. 1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine çikolatalı tatlı karışımı poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremayı kalıptaki beyaz kremanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Streç film ile kapatıp dondurucuya alın ve en az 4 saat bekletin.
1,5 çay bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine çikolatalı sos karışımını boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Tatlıyı dondurucudan ve kalıbından çıkarıp bir servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökün. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
|
Vişneli Rokoko |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79265
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012
2,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr margarini
2 Yemek Kaşığı üzüm sirkesi
4 Adet yumurta akı
1 Kase vişne kompostosu
100 gr sütsüz çikolata
1 Adet yağlı kağıt
8 Yemek Kaşığı toz şeker
Yumurta akını, şekeri, sirke ile katı kar halini alıp rengi şeffaflaşıncaya kadar 15 dakika çırpın. Hamuru dişli uç takılmış krema torbasına doldurun. Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine oval şekilde sıkın. Yanlarına bir kat daha sıkın. 110 derecede kurutun. Sonra sıcak fırında bırakın. Çikolatayı ve margarini benmaride eritin. Kurutulmuş rokokoların içine benmaride eritilmiş çikolataları eşit olarak paylaştırın. Çikolataların üstüne vişneleri dizerek servise sunun.
|
|