Kısa URL: https://ml.md/lc12269
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2007
2,293 defa indirildi / yazdırıldı
4 iri ve olgun şeftali
1 bardak vişne suyu
konserve edilmiş 4 vişne (veya kiraz)
4 kaşık toz şekeri
İki kaşık toz şekerini vişne suyunun içinde erittikten sonra, bu karışımı birkaç saat buzdolabında tutmalı. Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra bunları dilim dilim doğramalı (isteyenler daha küçük parçalara da doğrayabilirler). Şeftali dilimlerini bir kuşaneye koymalı. Bunların üstüne iki parmak kadar su döktükten sonra kalan toz şekerini serpmeli ve ağzını örtüp kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı.
Kuşanedeki su ısınınca ateşin ısısını hafifletmek ve şeftali dilimlerini dağılmayacak bir biçimde pişirmeli. Şeftaliler pişinde bunları şerbetinden çıkararak dört kupaya veya kristal kâseye bölerek koymalı. Buzdolabında tutulan şekerli vişne suyunu da dörde bölerek şeftalilerin üzerlerine döktükten sonra kupa veya kâseleri tekrar buzdolabına kaldırmalı ve orada en az iki saat daha tutmalı.
Servis vakti gelince her kupa veya kasenin tam ortasına birer vişne veya kiraz oturtup bunları sofraya götürüp servis yapmalı.
Kısa URL: https://ml.md/lc68358
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet şeftali
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
3 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve pudra şekerini ekleyip, karıştırın. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Vişneli malzemeyi çekirdekleri alınmış yarım şeftalilerin ortasına pay ederek dökün. Servis yapana dek tatlıyı buzdolabında bekletin.
Kısa URL: https://ml.md/lc162752
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2022
202 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş veya taze vişne
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı vanilya
1-2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali
Suyu ısıtıp, vişneleri ekleyin ve 5 dakika pişirin. Vanilya ve toz şeker ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Şeftaliyi ortadan ikiye bölün. Çekirdek yatağını çıkarıp, hazırladığınız karışımı ortalarına pay edin. Buzdolabında dinlendirip, soğuk olarak servis yapın.