Tereyağı
50 gr. çekilmiş Ceviz
200 gr. Vişne
2 Yumurta sarısı
80 gr. Pudra Şekeri
Vanilya
250 gr. Quark
20 gr. Nişasta
2 Yumurta akı
Üstüne serpmek için:
40 gr. Pudra şekeri
Porsiyon kalıplarını tereyağı ile yağlayınız ve içine çekilmiş ceviz serpiniz.
Vişneleri iyice kurulayınız ve kalıpların içine dağıtınız.
Yumurta sarısını 60 gr. pudra şekeri ile çırpınız. Vanilya, Quark ve nişastayı da katarak karıştırınız. Yumurta akını kalan pudra şekeri ile hızla çırpınız ve bu karışımın içine dikkatle ilave ediniz.
Bu karışımı 8 küçük porsiyon kalıbına dökünüz, bunları bir standart tepsinin üzerine diziniz ve önceden ısıtılmış fırına sürünüz. Standart tepsisinin içine yaklaşık 1 litre (90 cm-cihazlarda yakl. 2 lt.) su koyunuz ve su dolu tepsinin içinde pişiriniz.
Servis yapmadan önce üstüne pudra şekeri serpiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc75806
Gönderme Tarihi: 17.May.2012
3,126 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo vişne
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çay bardağı un
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 çay bardağı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
Vişneleri derin bir kabın içine alıp üzerine şekeri, çırpılmış yumurtayı, kıyılmış fındıkları, eritilmiş tereyağını ve unu ekleyin. Bu karışımı fırın kaplarının içine yerleştirip üzerine galeta unu serpin. 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından çıkan tatlı biraz soğuyunca üzerine fırındık ya da cevizi serpin, isterseniz dondurma ile de ikram edebilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2023