Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sütlü Tatlılar Pelteler > Vişneli Sütlaç (4 adet - 202,668 defa bakıldı)

Vişneli Sütlaç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vişneli Sütlaç

Jikle
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2006
Mesajlar: 29
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc5311
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
2,451 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
Süt 2.4 lt
Rendelenmiş portakal kabuğu 2-3 çorba kaşığı
Şeker şurubu 100 gr
Tereyağı 30 gr
pirinc 600 gr
Yaprak jelatin 20 gr
Konserve tatlı vişne 1 kg
Vanilya ekstresi 1-2 çorba kaşığı
Yumurta beyazı 3 adet
Mısır unu 30-50 gr
Kiraz suyu 30 ml

YAPILIŞI
Sütü portakal kabuğu, şeker şurubu ve tereyağıyla kaynatın; pirinci ilave edin ve orta ısıda pişmeye bırakın. Jelatini soğuk suda ıslatın, sıkın ve pirinçle karıştırın. Vişnelerin suyunu süzün (suyu atmayın), vanilya ekstresiyle birlikte pirinci ilave edin. Pirinci, donmaya başlayana kadar soğumaya bırakın. Sonra çırpılmış yumurta beyazını katın. Kalıplara dökün ve donmaya bırakın. Vişne suyunu mısır unuyla koyulaştırın, kirsch ve gerekirse şeker ilave edin. Sütlaçla servis yapın.


ML® Vişneli Sütlaç için tıklayın



Vişneli Sütlaç

sezar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.05.2009
Mesajlar: 29
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc36348
Gönderme Tarihi: 11.May.2009
2,286 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 subardağı taze veya dondurulmuş vişne
Tarçın

Ayıklanmış ve yıkanmış bir çay bardağı pirinci iki su bardağı su ile helmeleninceye dek iyice haşlayın. Pirinç yumuşadığında sütte ezilmiş pirinç unu ve şekeri ilave edip karıştırarak ko-yulaşmcaya kadar pişirin. Çukur seviş tabağına veya kaselere çekirdekleri çıkmış vişneleri doğrayın. Pişen sütlacı ateşten alın. Sütlacı vişnelerin üzerine boşaltın. Üzerine tarçın serpiştirin. Ilınıncaya dek dışarıda daha sonra da buzdolabında soğutun. Üzerini meyvelerle süsleyip, servis yapın.

Not: Dilerseniz vişne yerine mevisimine göre uygun meyveleri de kullanabilirsiniz.


Vişneli Sütlaç

sütçüü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.08.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc119154
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2016
1,217 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
½ su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
200 ml süt kreması
Vişneli Sos İçin:
250 gr çekirdekleri ayıklanmış vişne
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı margarin

Pirinç iyice yıkanarak üzerine 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve lapa oluncaya kadar haşlanır. 4 bardak süt ve 1 bardak su, derince bir tencereye konularak kaynatılır. Süt tam kaynamadan (üzerinden dumanları tütmeye başladığında) kaynamış ve süzülmüş pirinçler, şeker ve süt kreması ilave edilerek ocağın altı kısılır ve kaselere paylaştırılır. Ayrı bir kapta işne, su, nişasta ve şeker, karışım hafif pelteleşene kadar kaynatılır. Pişen sos, sütlacın üzerine paylaştırılır. Sütlaç soğuyana dek dışarıda, daha sonra da buzdolabına alınarak 3-4 saat soğutulur. Soğuk olarak servis edilir.


Vişneli Sütlaç

ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc143567
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2019
673 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta sarısı
1 kase vişne
1 litre süt
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç

Pirinci bir tencerede 10 dakika haşlayın.
Sütü ayrı bir tencereye dökün ve şekeri ekleyin. Yumurta sarısını ayırın ve tencereye ilave edin. Daha sonra karıştırarak pişirin. Kaynayınca haşladığınız pirinci süt tenceresine alın ve pişirmeye devam edin.
Kaseye nişastayı koyun ve soğuk suyla ekleyerek kıvamını açın. Kaynamaya başlayan sütlaca nişastalı suyun yarısını koyup karıştırmaya devam edin. Kıvamına göre kalan nişastalı suyu da koyun ve kaynatın.
Küçük güveç kaplarını fırın tepsisine dizin ve içlerine sütlacı dökün. Üzerlerine çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri dizin. Tepsiye soğuk su dökün ve önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.







Vişneli Sütlaç Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(4 adet Vişneli Sütlaç 202,668 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort