| 
 
 
 | 
Vişneli Sütlü Dondurma | 
  | 
müveddet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2007 
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20007 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2007 
2,121 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
300 gr vişne, 
 
1,5 bardak tozşeker, 
 
2,5 bardak su, 
 
1/2 çay bardağı süt, 
 
1 damla kırmızı şerbetçi boyası (istenirse) 
 
Donması için: 
 
3,5 kg. buz. 
 
600 gr. iri tuz.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Bir tencereye sapları ayıklanmış ve çekirdekleri çıkarılmış vişneler ve tozşeker konularak avuçla mıncıklamak suretiyle vişnelerin suyu iyice çıkarılır.
 
2-  Sonra suları çıkarılmış olan bu vişneleri 450 gram da su katılarak vişne suyu kaynamadan küçük ateşte karıştırmak suretiyle şekerin iyice erimesi sağlanır.
 
3-  Bu vişne şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirildikten sonra 50 gr. soğuk süt ya da çiğ krema ile 1 damla kadar da kırmızı şekerci boyası katılır ve iyice karıştırmak suretiyle de bunlar birbirleriyle halledilir.
 
4-  Daha sonra bu vişne şurubu dondurma kutusuna konularak dondurulur.
 
 
 ML® Vişneli Dondurma için tıklayın
 
 
  
 | 
Vişneli Sütlü Dondurma | 
  | 
müjde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22374 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2008 
2,224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. vişne
 
2,5 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 kg. süt
 
1,5 su bardağı şeker
 
10 gr. salep
 
 
Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayınız, daha sonra çekirdeklerini tığ ile çıkarınız. Vişneleri mikserden geçirerek suyu ile birlikte şekerle karıştırınız. 1/2 su bardağı süt ayırıp kalan sütü ateşe koyunuz. Nişastayı, ayrılan sütle eziniz. Salebi şekerle karıştırınız. Nişastalı sütü ve şekerli salebi kaynayan süte ilave edip, 10 dakika pişiriniz. Şekerli vişneyi de katıp birkaç taşım kaynatınız.
 
Soğuyunca buzluğa koyup ara sıra karıştırarak dondurunuz.
  
 | 
Vişneli Sütlü Dondurma | 
  | 
taş bebek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.05.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36285 
Gönderme Tarihi: 08.May.2009 
2,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik
 
3 adet çırpılmış yumurta sarısı
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı soğutulmuş krema
 
3/4 bardak vişne konsantresi
 
1 tatlı kaşığı gül suyu (dilerseniz)
 
 
Yumurtaların sarıları, şeker, süt ve tuzu bir tencerede karıştırın. Orta ateşte devamlı karıştırarak üstünde kabarcıklar belirmeye başlayana dek ısıün. Ocaktan alıp, bir kaba koyun. Üstünü kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek 1-2 saat buzdolabında soğutun. Kalan malzemeleri sütlü karışıma katın. Buzluğa koyup, soğumaya bırakın. 2 saatte bir çıkarıp, savurarak karıştırın. İyice donduğunda servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |