Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > VİŞNELİ TİRİT (2 adet - 112,750 defa bakıldı)

VİŞNELİ TİRİT


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


VİŞNELİ TİRİT

usare
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.08.2009
Mesajlar: 72
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc39836
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2009
2,277 defa indirildi / yazdırıldı




1 francala
kaymak
1 kg vişne
2 su bardağı şeker

Vişnenin içinden iki avuç kadarının suyu dilim dilim kesilerek bir tepsiye yanyana sıralanmış francalaların üzerine dökülür. Kalan vişneler de tane halinde üstlerine konur. İki bardak dolusu şeker bir bardak suyla kaynatılmak suretiyle meydana getirilen şurup da bunun üzerine dökülür. Tepsi, üzeri kapatılarak orta ısılı bir ateşte ya da fırında ısıtılır, ekmekler şurubu iyice emdikten sonra fırından alınır. İstenildiği takdirde ekmeklerin üzerine birer parça kaymak da konur.


VİŞNELİ TİRİT

yaver
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2009
Mesajlar: 43
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc55167
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
2,255 defa indirildi / yazdırıldı




Vişneleri saplarıyla beraber ezip suyunu süzünüz. Bu suyu ekmeklerin üstüne bol bol gezdirip bırakınız. Ekmekler suyu iyice çekince tepside kalanı çıkarıp yerine önceden yaptığınız vişne tatlısının suyunu sıcak sıcak üstüne dökerek tepsiyi kapatıp orta ateşe sürünüz. Ekmekler ısınınca hemen indirip soğutunuz. Üstüne vişne tanelerini dizerek birer parça da kaymak serpiştirip servis yapınız.

Not: Bu şekilde yapılan meyveli tiritler çok hafif ve pek nefis olur. Çünkü ekmekler meyvenin çiğ suyunu emerek doğal kokusunu korumuş olur. Bunun için, meyve tatlılarında ekmekleri fazla pişirmek doğru değildir.


ML® Vişneli Tahinli Tatlı için tıklayın






VİŞNELİ TİRİT Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(2 adet VİŞNELİ TİRİT 112,750 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort