Vişneleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartırsanız, kullanmak istediğinizde mutfaktaki işiniz oldukça kolaylaşır. Çilek hazırlığında olduğu gibi vişneleri bir tepside tek tek dondurduktan sonra bir poşete doldurarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
Not: Pastalarınızı süsleyebilirsiniz. Vişne reçeli ya da vişneli smoothie hazırlayabilirsiniz. Ramazan ayında güllaç tatlısını vişne ile süsleyebilirsiniz. Komposto ya da vişne suyu yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc118931
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2016
1,048 defa indirildi / yazdırıldı
Vişneler yıkanıp suları süzdürülür. Sapları ve istenirse çekirdekleri çıkarılır. Vişne için % 40 - 50'lik şurup kullanılır. Vişneler, kavanozda 2 cm. boşluk kalıncaya kadar doldurulur ve bilinen işlem yapılır.
Şekerle dondurmada, 4-6 kısım meyveye 1 kısım toz şekeri kullanılır.