|
|
Vitello Tonnata (İtalya) |
|
nurdoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc30990
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2008
6,987 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tonbalığı Soslu Dana Eti
1250 g dana bonfilesi (tek parça halinde; bütün yağları alındıktan sonra, rosto biçiminde iple bağlanmış)
1 havuç (doğranmış)
1 kereviz sapı (doğranmış)
1 soğan (doğranmış)
1 - 2 defne yaprağı
taze biberiye ve kekik yaprakları
1 demet maydanoz (yıkanıp, iple bağlanmış)
8 tane karabiber
bir tutam tuz
75 cl (3 su bardağı) tavuk suyu (ya da et suyu)
Tonbalığı sosu:
300 g lor peyniri (yarım yağlı)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1/4 tatlı kaşığı beyazbiber
100 g konserve tonbalığı (süzülüp, ince yapraklar halinde ayrılmış)
Süslemesi:
60 g konserve ançüez (20 dakika 6 çorba kaşığı sütte dinlendirildikten sonra, süzülerek kurulanmış ve uzunlamasına 2'ye kesilerek, kılçıkları alınmış)
1 - 2 çorba kaşığı kapari (süzülmüş)
Havuçlar, kereviz sapları, soğanlar ve maydanoz demetini bir tencereye koyup, defne yaprakları, taze biberiye ve kekik yaprakları, tane karabiberler ve tuzu serpiştirin. Üstlerine bağlanmış eti yerleştirip, tavuk (ya da et) suyunu üstüne gezdirerek tencereyi orta ateşe oturtun ve karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca, tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, eti yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, kapağı kapalı olarak, bir kenarda et iyice soğuyuncaya kadar bekletin. Sonra eti kesme tahtası üstüne çıkarıp, pişme suyunu tel süzgeçten bir kâseye süzerek (süzgeçte kalan posaları atın), yarısını yeniden tencereye koyun (kalan yarisını başka bir tarifte kullanabilirsiniz). Tencereyi ateşe oturtup, pişme suyunu 4 çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın.
Eti 12 dilime kesip, dilimleri bir servis tabağına dizerek, tabağın üstünü alüminyum folyoyla örtün ve serin bir yerde beklemeye bırakın.
Tonbalığı sosunu hazırlamak için lor peyniri ile zeytinyağı, limon suyu, sarımsaklar, beyazbiber ve konserve tonbalığı yapraklarını blendır kabına koyup, krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Etin bulunduğu tabağın üstündeki alüminyum folyoyu kaldırıp, blendır kabındaki sosu, et dilimlerinin üstüne yayın (her yanlarını,iyice örtmelidir). Sonra tabağı yeniden alüminyum folyoyla örtüp, buzdolabına kaldırarak, 24 saat bekletin.
Bekletme süresi dolunca, tabağı buzdolabından alıp, alüminyum folyoyu atarak, etleri bu kez oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Sonra ançüezler ve kaparilerle süsleyip, servis yapın.
|
Vitello Tonnato |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92210
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2013
2,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr ton balığı
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ketçap
4 yemek kaşığı mayonez
2 adet tuzlu ançüez filetosu
8 adet küçük ekmek
30 gr roka
200 gr kızarmış, dilimlenmiş buzağı eti
2 yemek kaşığı kapari
10 adet çeri domates
4 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 adet limonun suyu
Ton balığının yağını süzün. Tereyağı, yarım limonun suyu, ketçap, mayonez, kaparilerin yarısı ve ançüez filetosuyla birlikte ezerek kremalı bir sos elde edin. Sos çok ağır olursa su ekleyin. İsterseniz biraz daha ferahlık katması için limon suyu katın. Ekmekleri kesip içlerine etle roka koyun. Domatesleri üçgen şeklinde, zeytinleri halka halka dilimleyin. Bütün ekmeklere sostan bir kaşık koyun, buzağı etlerinden birer dilim koyun, sonra kapariyle, çeri domatesle ve zeytinle süsleyin.
|
Vitello Tonnato |
|
tijen kurtoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153167
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020
513 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
500 gram süt dana nuar
½ kereviz sapı
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
2 adet defne yapraği
2 anason
50 ml zeytinyaği
Tuz
Tane beyaz biber
Tonnato Sos için:
150 konserve ton balığı
60 ml gr zeytin yağı
1 adet bütün yumurta sarısı
¼ limon
20 gram ancuez
20 gram kapari çiçeği
Tuz
Beyaz toz biber
Mantar tozu
100 gram porcini mantar
100 gram oyster mantar
100 gram şampiyon mantar
100 gram kestane mantar
Dekor için:
100 gr baby ıspanak
¼ polorosso
20 gr pembe ikura balık yumurtası
4 adet karpuz kapari
Tuzlu Sponge için:
2 adet yumurta beyazı
20 gram tereyağı
10 gram un
4 gram kabartma tozu
Havyarlı Mayonez için:
1 adet yumurta sarısı
50 ml sıvı yağ
¼ limon suyu
10 ml üzüm sirkesi
30 gram siyah havyar
Süt dana nuar etimizi yukarda belirtilen sebze ve baharatlarla harmanlayıp ve vakumluyoruz suvi teknigi kullanarak 80°Cde 45 dakika olarak hazırlıyoruz.
Hazır olan eti 6 dilim (pembe) ince kesiyoruz.
Yukarıda verilen malzemeleri bir blender yardımı ile ince olacak şekilde çekin ve süzgeç yardımı ile incelerek sıvı (akışkan) hale getirin.
Yukarıda verilen mantarlari ince dilimleyin. Fırında 90 °Cde kurutun ve robotla çekip ince toz haline getirin ve eleyin.
Yukarıda verilen sponge malzemesindeki 2 adet yumurta beyazını tuz ekleyerek çırpın ve geri kalan yumurta sarılarını kabartma tozu ve terayağıyla çırpmaya devam edin. Ardindan yumurta beyazı ile karıştırıp küçük karton su bardaklarına 4/1 dökerek mikro dalga fırında 50 saniye normal pişirme ayarında pişirin.
Yukarıda verilen mayonez ürünlerden klasik mayonez ile siyah havyarları ekleyin ve karıştırın. Üzerine ekleyeceğiniz tuz ve biber ile lezzetlendirin.
|
Vitello Tonnato |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153528
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2020
445 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram dana nuar
2 adet defne yaprağı
3 diş sarımsak
Birkaç adet adaçayı yaprağı
5-6 adet kereviz sapı
Tuz
Karabiber
1 kase tonnato sos
Eti baharatlarla tatlandırıp kızgın tavada mühürleyin.
Soğuyan eti vakumlu poşete yerleştirip 60 derecede içi 61 derece olana kadar sous vide?de pişirin.
Eti sudan alıp biraz soğuttuktan sonra ince ince dilimleyin ve düz bir tabağa yerleştirin.
Üzerine tonnato sos gezdirip kapari taneleriyle süsleyip servis edin.
|
|
Vitello Tonnata (İtalya) Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|