|
Schnitzel Viyana |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180616
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2024
23 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
4 dilim dana antrikot veya tavuk göğsü (ince dövülmüş)
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Tuz ve karabiber
Kızartma için sıvı yağ (ayçiçek yağı veya zeytinyağı tercih edilebilir)
Limon dilimleri (servis için)
İlk olarak, et dilimlerini iyice inceltmek için bir et dövücüyle her iki tarafını da dövün.
Etler yaklaşık yarım santimetre kalınlığında olmalıdır. Ardından her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırın.
Geniş bir tabakta unu, başka bir tabakta çırpılmış yumurtaları ve son olarak galeta ununu ayrı ayrı hazırlayın.
İnce dövülmüş et dilimlerini önce una bulayın, ardından yumurtaya batırın ve son olarak galeta ununa iyice bulayın.
Her dilimi kapladıktan sonra fazla galeta ununu silkeleyin.
Geniş bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı ısıtın.
Yağ iyice ısındığında schnitzel dilimlerini ekleyin ve her iki tarafını altın sarısı olana kadar 3-4 dakika kızartın.
Kızartma işlemi tamamlandığında kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür.
Schnitzel’i limon dilimleri ile sıcak olarak servis edin. Yanında patates salatası, kızartılmış patates veya mevsim salatası ile sunulabilir.
|
Viyana Usulü Şinitzel |
|
dilber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74871
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012
3,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. salatalık
1/2 demet Frenk soğanı
1 adet limon
125 gr. süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 dilim dana biftek
80 gr. un
100 gr. galeta unu
50 gr. tereyağı
Salatalıkları yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin. Frenk soğanını halka halka doğrayın. Limonu sıcak suyla yıkayın; kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın (2 yemek kaşığı olmalı.) Frenk soğanı, limon suyu ve limon kabuğu rendesini süzme yoğurt ile karıştırın. Yumurtayı çırpın. Biftekleri dövüp inceltin, küçük parçalara kesin ve tuz, biber ile tatlandırın. Biftekleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın. Bifteklerin her iki tarafını da tereyağında kızartın. Salatalıkları yoğurt sosa ilave edin. Sosu şinitzeiler ile servis yapın.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 31.10.2024
|
Viyana Usulü Şnitzel |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68210
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011
3,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dana bifteği (dövülmüş)
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
125 gr (1 1/3 su bardağı) galeta unu
125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
1 limon (ince dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Bifteklere limon suyunu serpip, bir kenarda 5 dakika beklettikten sonra kağıt peçete ile kurulayarak, tuz, karabiber ve kırmızıbiberle ovunuz.
Çırpılmış yumurtaları bir tabağa, galeta ununu da bir başka tabağa koyunuz. Biftekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa iyice bulayıp, fazla unlarını silkeleyiniz. Hazırladığınız bu dana şnitzellerinin hepsini yanyana alacak büyüklükte bir tavada, yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca şnitzelleri tavaya koyup, her iki taraflarını 3-4'er dakika, renkleri iyice pembeleşip, pişinceye kadar kızartınız.
Tencereyi ateşten alınız. Şnitzelleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Her birinin üstüne bir dilim limon koyup, biraz maydanoz serperek servis ediniz.
Not: Yanında patates püresi ve tereyağlı çalı fasulyesi ile servis edilebilir.
|
Viyana Usulü Şnitzel |
|
arefe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2008
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc30953
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2008
3,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça dana eti (tercihen buttan; her biri yaklaşık 90 g, bütün yağları alınıp, dövülmüş)
30 g (4 çorba kaşığı) un
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 yumurtanın akı
60 g yulaf unu
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
limon dilimleri (süsleme için)
Un, tuz ve karabiberi düz bir tabakta ya da bir alüminyum folyo parçası üstünde iyice karıştırıp, ince birtabaka halinde yayın. Bir kâsede yumurta akını 1 çorba kaşığı suyla çırpın. Yulaf ununu düz bir tabağa ya da bir alüminyum folyo parçası üstüne ince birtabaka halinde yayın.
Dana etlerinin her iki yanlarını unlu karışıma bulayıp, hafifçe silkerekfazla unlarını atın. Sonra mutfaktezgâhı üstüne serip, üstteki yüzlerine yumurta akı - su karışımını mutfak fırçasıyla sürün. Her eti yulaf ununun üstüne, yumurta akı sürülmüş yanı alta gelecek biçimde koyup, elinizle bastırın. Sonra öbür yüzlerini çevirip, kalan yumurta akını sürün ve yeniden altüst edip, parmaklarınızla bastırarak, yulaf ununun yapışmasını sağlayın. Fazla unlarını bırakmaları için, her eti hafifçe silkeleyin.
Çiçekyağının yarısını yapışmayan birtavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca et dilimlerinden ikisini koyup, her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (8-10 dakika) pişirin. Etleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, öbür 2 et dilimini de aynı biçimde pişirerek, servis tabağına çıkarın. Limon dilimleriyle süsleyip, servis yapın.
Not: Bu yemekte kullanılacak yulafunu çok ince olmalıdır. Kalınsa, mutlaka iki avuç arasında ufalanıp kullanılmalıdır. Yulaf unu bulunamazsa, yerine galeta unu da kullanılabilir.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 31.10.2024
|
Viyana Usulü Şinitzel |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8990
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
10,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr kontrfile
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 miktar beyaz ekmek
Kızartmak için sıvı yağ
2 adet patates
½ domates
2 dal taze soğan
2-3 dal taze nane
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı hindistancevizi
1 adet limon suyu
Tuz
Karabiber
Eti düz bir zeminde suyunu kaçırmayacak şekilde döverek inceltin. Eti hafif nemliyken elenmiş una bulayın. Fazla unlar silkelendikten sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Daha sonra kabukları çıkarılmış ve ufalanmış ekmek içlerine bulayın.
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü rengi altın sarısı olana dek kızartın. Kağıt peçete üstüne alınarak fazla yağı süzdürülür ve daha önceden ısıtılmış servis tabağına konur. Haşlayıp küp küp doğradığınız patatesleri hardal ve hindistancevizi ile karıştırıp, tuz, limon ve karabiberi atın. Taze soğan ve domatesle tabağı süsleyip servis yapın.
|
Viyana Şinitzel |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5892
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006
6,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnce dana bonfile: 4ad
Yumurta: 2ad
Kremşanti: 39gr
Un: 100gr
Galeta unu: 150gr
Tereyağı: 80gr
Tuz
Dana bonfilemizi et dövüceği yardımıyla inceltip açalım. İnceltikten sonra tuz ve karabiberleyip marine edelim. Yumurtalarımızı kremşanti ile çırpalım. Etlerimizi önce una sonra kremşantili karışımımıza ve en son galeta unumuza pane yapalım. Dana şinitzellerimizi tavamızda erittiğimiz 20gr tereyağıyla iki tarafını çıtır şekilde kızartalım ve kıvrımlı olması için yağı arasıra gezdirelim. Kağıt havluda yağını emdirip 50c fırında sıcak tutunuz.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 31.10.2024
|
Viyana Usulü Schnitzel |
|
mAsUm
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2005
Mesajlar: 20 Şehir: Gölcük |
Kısa URL: https://ml.md/lc5161
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
4,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet (160 gr. But) Süt Danası Dilimi
3 Adet Yumurta
1 kg Taze Patates
3 dl Un
3 dl Galeta Unu
2 Yemek Kaşığı sirke
3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Demet Maydanoz
Tuz
Taze Çekilmiş Karabiber
3 lt Ayçiçek Yağı (kızartmak icin)
Dana etini iki streç filmin arasına yerleştirip dikkatlice çok ince dövün. Eti önce una bulayın (hafif silkeleyin, fazla unu gitsin), sonra hafif çırpılmış yumurtaya batırın ve sonunda galeta ununa her yerini kaplayacak şekilde sıkıca bastırın. Patates salatası için patatesleri haşlayıp soyun, büyük küpler halinde doğrayın ve sirke zeytinyağı, tuz, biber ve kabaca doğranmış maydanoz ile beraber bir kabın içinde karıştırın. Bol miktarda ayçiçek yağını iyice kızana kadar ısıtın. Etleri teker teker kızgın yağın içine atın. 2 dakika sonra çevirip 1 dakika daha, etler altın sarısı olana kadar pişirin.
|
Viyana Usulü Schnitzel |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc3348
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça biftek
4 çorba kaşığı un
175 gr ufalanmış ekmek kırıntısı
2 yumurta
100 gr tereyağ
tuz
Etlerin iki tarafına da tuz serpin daha sonra bir kaba un ve tuz karıştırıp koyun. İkinci kaba çırpılmış yumurta ve üçüncü kaba da ekmek kırıntılarını koyun büyük bir tavada tereyağını eritin. Biftekleri sırasıyla ilk önce una sonra yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp kızartın. Etlerin üstü kahverengileşince ateşten alıp servis yapın.
|
|