Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yaban Mersinli Şeritli Tart


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yaban Mersinli Şeritli Tart

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169695
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2023
224 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
150 g soğuk tereyağı
1 yumurta
3 - 4 yemek kaşığı su
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2,5 - 3 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu:
1,5 su bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
2,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı iri kırılmış badem
Üzeri için:
1 yemek kaşığı süt
Kalıp:
Tart kalıbı (Ø 24 cm)

Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin ve bir kaba alın. Üzerine yumurta, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, 2,5 su bardağı un ve hamur kabartma tozunu ekleyin. Orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yarım su bardağı unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün, üzerini kapatın ve buzdolabında 15 dakika bekletin.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Süre sonunda hamurlardan birini buzdolabından alın ve merdane ile 27 cm çapında açın. Hamuru merdanenin üzerine sararak kalıbın üzerine taşıyın. Eliniz ile hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabında 10-15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda kalıbı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Tartı fırından alın ve soğumaya bırakın.
Yaban mersini, toz şeker, su ve mısır nişastasını bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Orta ateş üzerinde pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Pastacı kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Bademleri ekleyin ve kaşık ile karıştırın.
Fırını 170°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Hazırladığınız pastacı kremasını tartın içine yayın. Yaban mersinli karışımın 1 yemek kaşığı kadarını üzeri için ayırın ve kalanı tartın içine yayın. Hazırladığınız tartın ortasına 4 cm çapında çember kalıp koyun. Kalan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Merdane ile 27x27 cm boyutlarında açın. 1 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Bu şeritleri ortadaki çemberin etrafını saracak şekilde tartın üzerine sıralayın. Kalıbın dışına sarkan kısımlarını kesin. Tartın ortasındaki çember kalıbı çıkarın ve oluşan boşluğa ayırdığınız 1 yemek kaşığı yaban mersinli karışımı doldurun. Şerit hamurların üzerine az miktarda süt sürün. Fırına alın ve üzeri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.







Yaban Mersinli Şeritli Tart Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(1 adet Yaban Mersinli Şeritli Tart 422 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort