|
|
YABAN ÖRDEĞİ |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc24498
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008
2,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yurdumuzda birçok çeşidi vardır. Başlıcaları «kuşaklı», «angut», «yeşilbaş», «boz ördek», «kılkuyruk», «yaz ördeği», «fiyu», «patka», «Macar ördeği», «kaşıkçın», «çamurcun» dur. Bazı bölgelerde «hanımördeği» diye de anılan kuşaklının daha çok kıyılarda bulunmasına karşılık, angut Anadolu'nun her yerinde görülür. Ancak ineklerin Hindistan'da kutsal sayıldıkları gibi yurdumuzun bazı bölgelerinde de angut kutsal sayıldığından bunu avlamazlar. Bu inanışa Rusya'da da rastlanmaktadır. Türkiye'de en çok avlanan yaban ördeklerinin başında yeşilbaş gelmektedir. Yeşilbaştan sonra yurdumuzda en çok avlanan yaban ördekleri sırasıyla boz ördek, kılkuyruk, fiyu'dur. Kaşıkcm'la çamurcun hemen her gölde bulunduğu hâlde bunlar öbür yaban ördekleri gibi rağbet görmez. Av mevsimi sonbaharla kış aylarıdır.
|
Yaban ördekleri |
|
elma şekeri
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2009
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34406
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2009
2,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
Değer sırasiyle yeşilbaş, elmabaş, çamurcu, macar, patka ve kara ördek olmak üzere çeşitli cinsleri vardır. Yemeye en elverişli olanları yeşilbaş ve elmabaş, çamurcu ve macardır. Diğerleri fazla batak, ya da balık kokmaları, et ve derilerinin çok sert olmaları dolayısiyle makbul sayılmazlar. Özellikle kara ördeğin derisi soyulduktan sonra ancak butları yenilebilir. Bununla beraber herhangi cins ördek olursa olsun bunları 4 - 5 gün kadar soğan ve sirkede yatırmak gerekir. Aksi halde bu hayvanlardaki batak kokusunun giderilmesi olanaksızdır. Ağırlıkları ve cinslerine göre ayıklanmış oldukları halde 300 - 600 gram arasında gelmektedirler.
|
YABAN ÖRDEĞİ |
|
Peynir Gemisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2010
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53226
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2010
2,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yaban ördeğinin eti, evcil ördek etinden daha kolay sindirilir ve lezzetlidir. Dört beş türlü pişirilir. Hepsinin pişiriliş şekli birdir.
|
|
YABAN ÖRDEĞİ Tarifleri Diğer Konular
|
|