Öncelikle biberler güzelce yıkanır ve çekirdekleriyle birlikte halka şeklinde doğranır.
Sonrasında zeytinlerin çekirdekleri çıkartılır ve ikiye bölünür.
Sonrasında taze biberiye ayıklanarak, ince ince kesilir.
Devamında zeytinyağı tavada ısıtılır ve biberler eklenir (ateş kısık olmalı).
Biberler hafif sararınca, biberiye ve zeytin de ilave edilir.
Hepsi birlikte 2-3 dakika kadar pişirilir.
Sonrasında karışımın üstüne, dağılmayacak bir biçimde yumurtalar kırılır.
Kısık ateşle birlikte, yumurtaların ak kısımları beyazlaşıncaya kadar pişirme işlemi devam eder. Ayrıca sarılar fazla katılaşmadan tava ocaktan alınır.
Kısa URL: https://ml.md/lc73637
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012
2,362 defa indirildi / yazdırıldı
Tavaya margarini koyarak kızdırın. Yumurtaları teker teker bu yağın içine kırın. Üzerlerine tuz ekin ve tavanın ağzını kapatın. Ateşi de kısarak yumurtaların üstleri pişinceye kadar pişirin. Yumurtaların orta kısımlarına içi biber doldurulmuş birer yeşil zeytin oturtun.