|
Yagli Simit |
|
GülenAy
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2007
Mesajlar: 22 Şehir: isvec |
Kısa URL: https://ml.md/lc11806
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2007
4,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4,5 su bardagi un
250 gr. yumusak margarin
1 tatli kasigi yas pakmaya
1 kahve fincani sut
1 kahve fincani toz seker
1 kahve fincani tuz
3 yumurta ( 1 tanesi uzeri icin)
susam
corek otu
Yapilisi:
1) Unun ortasi acilir. Sekerli, ilik sutle eritilmis maya, yagi, yumurta tuz konur, yogrulur. (Bir sari uzeri icin ayrilir)
2) Uzeri ortulu olarak ilik bir yerde hamur iki misli oluncaya kadar mayalandirilir. Ceviz buyuklugunde parcalara ayrilir. Kucuk simitler yapilir.
3) Yumurta sarisi surulur. Susam, corek otu serpilir. Yaglanmis tepsiye dizilir. Onceden isitlmis orta hararetli firinda pisirilir.
ML® Eylül Güneşi için tıklayın
|
Yağlı Simit |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc281
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2005
3,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı süt
3 adet yumurta
yeteri kadar tuz
Hamur tahtası üzerine unu eleyin, ortasını açın, açılan yere zeytinyağı, yumuşak tereyağı, 2 yumurta, su ve yeteri kadar tuz konur iyice yoğrulur. 15 dakika beklettikten sonra bir parça hamur alın, simit şekline getirerek üzerine yumurta sarısı sürüp ağır ateşli fırında pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.01.2024
|
Yağlı Simit |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1444
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2006
3,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
4,5 su bardağı un
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 kahve fincanı süt
3 yumurta (1 tanesi üzeri için)
Susam
Çörekotu
3 kahve kaşığı tuz
Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş maya, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur.
Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir.
Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.
ML® Biberli Çörek için tıklayın
|
Yağlı Simit |
|
zirkon
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23780
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
2,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve kaşığı şeker
Susam
Çörekotu
3 yumurta (1 tanesi üzeri için)
100 gr sıvı yağ
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı yaş maya
3 kahve kaşığı tuz
Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş yaş maya, yağ, yumurta, tuz konup yoğurulur. Üzeri örtülü olarak bir yerde mayalandırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp, küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu serpilir. Tepsiye dizip orta hararetli fırında pişirilir.
ML® Dostan için tıklayın
|
Yağlı Simit |
|
PRO
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2009
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc37410
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009
2,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
125 gr. margarin
10 gr. maya
20 gr, ılık su
20 gr. sıcak su
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta
1/2 çorba kaşığı tuz.
Üzerine sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Elenmiş unu hamur tahtası üstüne koyarak dörde bölün. Bir bölümünün ortasını havuz gibi açın. Buraya, içine sıcak bir çorba kaşığı su katılarak mıncıklanmış kuru maya ve 20 gram da sıcakça su katın. Yoğurarak sıkı ve yuvarlak bir hamur yapın. Sonra üç kısma ayırmış olduğunuz unları da bu hamura katın. Hafif kabarıncaya kadar yarım saat dinlendirin. Yarım saat sonra mayalı hamur ve una 125 gram margarin bir tatlı kaşığı mahlep, 10 gram tuz, 1 adet bütün yumurta ile 25 gram da ılık su katın. Hepsini iyice yoğurun. Bunları hamur yapın. Böylece elde ettiğiniz hamuru içi hafifçe yağlanmış bir kaba koyarak, hamurun hafifçe kabarması için bunu sıcakça bir yerde bir saat dinlendirin. Daha sonra hafifçe kabarmış olan bu hamuru, yuvarlayarak az uzatın. 15 küçük eşit parçaya kesin. Sonra her bir küçük parçanın üstüne avuç ile bastırarak ve yuvarlayarak bunları da uzatın. Uzatılmış bu hamurların her iki uçlarını birleştirerek bunlara simit şekli verin. Yağlanmış bir fırın tepsisine birer parmak ara ile yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Tepsiyi kızgın fırına sürerek simitleri 15 dakika pişirin ve servis yapın.
ML® Cipsli Çörek için tıklayın
|
Yağlı Simit |
|
EKO
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc40596
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009
2,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr tereyağı
250 gr özlü un
1/2 ceviz kadar yaş maya
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı susam ve çörekotu
2 tane yumurta
1 kahve kaşığı tuz
Elenmiş un hamur tahtası üzerinde daire şeklinde açılır, ortasına maya, 2 - 3 çorba kaşığı ılık süt ya da su konarak ezilir. Sonra, iç çevresinden un yedirerek yumuşak bir hamur yapılır, kalan un da üzerine yığılarak mayalanmaya bırakılır.
Kabarınca üzerindeki un yığınında yer yer çatlaklar meydana gelir. Maya ortasında bırakılır, un daire şeklinde açılır. Yağ, 1 yumurta ve tuz, ortasına konulup ezildikten sonra yoğrulur, yumuşak bir hamur yapılır. Tahta üzerinde veya bir kap içinde ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır.
Hamur, yarım ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. Küçük parmak kalınlığında çubuklar yapılır, uçları birleştirilerek simit şekli verilir. Hafif yağlanmış bir tepsiye birer parmak ara ile yerleştirilir. Tepsi içinde de bir miktar mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu karışımı serpilir, orta ısılı fırında pişirilir.
|
Yağlı Simit |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43673
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2009
2,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı erimiş yağ
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı şeker
1 Yumurta,
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı maya
Aldığı kadar un
Çörekotu
Mayayı, bir kaşık şekerli su veya sütle kabartınız.
Süt ve yağ ile mayayı karıştırınız ve aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapınız.
Cevizden büyük parçalar koparıp el ile, hamur tahtası üstünde yuvarlayarak simit yapınız.
Yağlanmış tepsiye aralıklı dizerek kabartması için, ılık bir yerde bir saat bekletiniz.
Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiniz.
Kızgın fırında pişiriniz.
|
Yağlı Simit |
|
Gültaze
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc63053
Gönderme Tarihi: 08.May.2011
2,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un
200 gram tereyağı
20 gram hamur mayası
75 gram süt
20 gram susam ve çörekotu
3 yumurta
Tuz
Çukur bir kaba sütü koyunuz. Üzerine mayayı atarak, sütün içerisinde iyice eritiniz. 100 gram unu ilâve ederek hamur yoğurunuz. Kabın üzerine bir kapak örterek, ılık bir yerde kabarıncaya kadar mayalanmaya bırakınız. Kalan 400 gram unu hamur tahtasına eleyerek, ortasını havuz şeklinde açınız. Bir kahve kaşığı tuzu, unun kenarlarına dökünüz. Tereyağı Ve 2 yumurtayı kırarak içerisinde iyice eziniz. Kabaran mayayı bunun üzerine ilâve ederek, karıştırıp, yoğurunuz. Derin bir kap içerisine alarak, hava temasında kurumaması için, üzerine yaş bez örtünüz. Kapak kapatılarak, ılık bir yerde bir daha kabarmaya bırakınız. Mayalanınca, hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölerek, yuvarlayıp, parmak kalınlığında silindirler yapınız. Sonra iki uçlarını birbirlerine birleştirerek simit yapınız. (Simitlerin çapı azami 4 cm. olsun).
Tepsinin İçini İyice yağladıktan sonra, aralıklarla dizerek, üzerlerini hafifçe yassılandırınız. Tepsiler içinde bir daha kabartılarak, kalan bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürünüz. Susam ve çörekotunu da serperek, orta hararetli fırında pişiriniz.
|
Yağlı Simit |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83724
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012
2,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı şeker
20 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağı
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
Şeker
Tuz
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
Yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz, su ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle rulo yaparak simit şekli verin. Üzerine eritilmiş tereyağıyla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
|
Yağlı Simit |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1370 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179473
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2024
36 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 yemek kaşığı Un
2 adet Yumurta
1 paket Margarin
1 çay kaşığı Maya
1 çay kaşığı Çörekotu
Yarım çay bardağı Su
Tuz
Un hamur tahtasına elenir ve ortası açılarak maya konur. Su ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Cıvık bir hamur yapılır. Üstüne bir nemli bir bez konarak 15-20 dakika, hamur çatlayıncaya kadar bekletilir.
Hamurun ortası yeniden açılır ve içine 1 yumurta kırılır. Yağ ve tuz ilave edilir. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirilir. Tekrar nemli bir bezle örtülerek 15 dakika kadar bekletilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır. Uçları birleştirilerek simit haline getirilir. Yağlanmış bir tepsiye dizilip 15 dakika bekletilir. Diğer yumurtanın sarısı üzerlerine fırça ile sürülür ve orta hararette fırında pişirilir.
|
|