Tavuk etini bol suda haşla ve haşlanan tavuğu çıkar didik didik et tabi tuzunu da ekle. Tekrar suya aktar sonra 1 yumurtayı, unu, yoğurdu iyice çırp. tavuk suyundan karışıma iki kepçe aktar kremayı ılıklaştır tencereye aktar ve yavaş yavaş karıştır ama sürekli karıştır. Sonra sarmısağı tuzda döv iyice üzerine limonu sık kaynayan çorbaya ekle 5 dakika kaynat servise hazır. Yağda nane ve pul bideri kızart servis yaparken üzerine dök.
400 gram tavuk göğsü
5 su bardağı su
Hamuru için:
1 su bardağı un
1 çay bardağı su
Sosu için:
Yarım çay bardağı sirke
3 diş sarımsak
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
Tavuk göğsünü ve suyu bir tencereye alıp, 20 dakika kaynatın. Tavuk etini içinden çıkarıp, elinizle didikleyin ve bir kenara alın. Hamur için un ve suyu derin bir kapta yoğurup, hamurdan küçük parçalar koparın. Tavuk suyunun içine atın ve 15 dakika pişirin. Didiklenmiş tavuk etini de attıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sosu için sirke ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Üzeri için de pul biberi tereyağında yakın ve çorbayı servis yaparken sirkeli sos döküp, üzerine tereyağı gezdirin.