Kısa URL: https://ml.md/lc3783
Gönderme Tarihi: 15.May.2006
3,687 defa indirildi / yazdırıldı
1 Bayat Pide
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardagi Su
3 Çorba Kasigi Siviyag
1 Sogan
1 Çorba Kasigi Salça
250 gr Kiyma
2 Su Bardagi Yoğurt
1 Çorba Kasigi Tereyağıi
1 Tatli Kasigi Kirmizi Tozbiber
Pideyi kibrit kutusu büyüklügünde parçalara kesip firin kalibina yerlestirin. Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatin ve pidelerin üzerine dökün. Pidelerin yagli suyu çekmesini bekleyin. Siviyagi tavada kizdirip ince dogranmis soğani pembelestirin. Salçayi ekleyip karistirin. Kiyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Hazirladiginiz kiymali karisimi pidelerin üzerine yayin. Yogurdu bir kasede çirpin ve kiymali karisimin üzerine dökün. Tereyağıini tavada kizdirip kirmizibiber ilave edin. Yogurdun üzerine gezdirerek döküp sicak olarak servis yapin.
Kısa URL: https://ml.md/lc11000
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007
3,511 defa indirildi / yazdırıldı
300 gr. kıyma
1 adet biftek
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet ekmek
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber ve pul biber.
Ekmekleri dilimleyin ve fırın tepsisine dizip kızarttıktan sonra üzerlerine sıvıyağ gezdirin. Yoğurdu çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. Tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağla birlikte kıymayı ve ince ince doğranmış bifteği kavurun. Üzerine baharatları serpip karıştırın. İyice kavurduğunuz kıyma ve et karışımını yoğurtlu ekmeklerin üzerine dökün. Sivribiberleri ve domatesleri dilimleyerek tabağın yanma koyup süsledikten sonra servis yapın. İskenderin üzerini süslemek için tereyağını yakıp etlerin üzerine gezdirin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 23.11.2021