2 su bardağı haşlanmış kurufasulye
1 su bardağı ceviz
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı şeker
3-4 çorba kaşığı süt
Haşlanmış kurufasulyeleri robota alalım. İçine şekeri sütü limon kabuğu rendesini ilave edip pürüzsüz kıvama gelmesini sağlayalım. İri dövülmüş cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra kuplara paylaştıralım. Kakaolu sos için yumurtayı şekeri kakaoyu mikserle bir kaç dakika çırpalım. Sütü ekleyip tekrar çırptıktan sonra sosu tatlıların üstüne paylaştırıp buzdolabında soğutarak servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc113661
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2015
1,020 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket çiğ krema
2 adet bitter çikolata
12 saat önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri yumuşayana dek haşlayın. Haşlandıktan sonra süzgece alıp suyunu süzdürün. Fasulyeleri blenderin içine alıp şekeri, vanilyayı, tarçını ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave ederek püre haline getirin. Sonra iri dövülmüş cevizleri ilave ederek karıştırın. Hamuru küçük toplar halinde servis tabağına dizin. Ocakta bitter çikolataları eritip çiğ krema ile karıştırarak hazırladığınız sosu topların üzerine dökerek servis yapın.