|
|
Yalancı Krem Karamel |
|
sultan gazi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150124
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2020
282 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yumurta
2 paket vanilya
Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
Karamel için 1 bardak toz şekeri bir sos tavasında, orta ateşte karıştırarak rengi kahverengi oluncaya kadar pişirin. Karameli, fırına dayanıklı kaselere 1er çorba kaşığı olarak paylaştırın. Tüm malzemeleri bir tencerede çırpıcı ile karıştırın ve orta ısıda devamlı karıştırarak, muhallebiyi pişirin. Ocaktan almadan hemen önce vanilyaları ilave ederek yeniden karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi kaselerdeki karamelin üzerlerine paylaştırın. Ardından yaklaşık 6-8 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına tatlıları ters çevirip servise sunun.
|
Yalancı Krem Karamel |
|
dozz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc126059
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2017
667 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
9 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yaban mersini isteğe göre
Frenk üzümü isteğe göre
Öncelikle; karamel için tozşekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte eriyip, karamelize olana kadar bekletin. Rengi dönüp, karamelize olduktan sonra orta büyüklükte bir cam kabı ıslatıp içine boşaltın. Muhallebi için süt, yumurta sarısı, tozşeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.
Kıvama geldiği zaman vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve karamelin üzerine boşaltın. Bu şekilde oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra buzdolabına alıp, donması için 1 gece bekletin.
Servis yapmadan önce krem karamelli kabı, sıcak su dolu bir kabın içine oturtun (karamelli kabın içine su girmemesine dikkat edin). Dibindeki karamel iyice eridikten sonra kabı sallayıp, servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Üzerini dondurulmuş yaban mersini ve frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın.
|
|
Yalancı Krem Karamel Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|