|
Yalancı Kumpir |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132743
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2018
1,978 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Garnitürü için:
Mayonez
1 kase bezelye
1 kase mısır
2 adet havuç
3 uzun sosis
10 adet siyah zeytin
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 kase kaşar peyniri
Haşlanmış patatesler rendelenir, üzerine sıcakken tereyağı, kaşar peyniri ve tuz katılır, iyice karıştırılır.
Bir fırın kabına patatesli karışım yayılır.
Haşlanmış bezelye ve mısır bir kaba alınır, üzerine haşlanmış, küçük doğranmış havuç ve sosis eklenir.
Çekirdekleri çikarılmış ve küçük doğranmış siyah zeytin, tuz ve karabiber de eklenerek garnitürler iyice karıştırılır.
Patatesli karışımın üzerine ince bir kat mayonez sürülür.
Hazırlanan garnitürler patateslerin üzerine yayılır.
Fırın kabı ısıtılmış fırında 10 dakika tutulur, fırından alındıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpilir, sıcak olarak servis edilir.
|
Yalancı Kumpir |
|
sanık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153374
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2020
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram patates
1 su bardağı kaşar rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet konserve garnitür
1 su bardağı mısır
Kornişon turşu
3 adet sosis
Ketçap
Mayonez
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
Haşlanan patatesin kabuklarını soyun ve sıcak halde ezin.
Ezdiğiniz patateslerin üzerine tereyağı ve kaşar rendesini ekleyip, karıştırın.
Fırın kabını yağlayın ve patatesi iyice yayın.
Üzerine sosisleri halka halka doğrayıp ekleyin.
Ardından garnitürü de üzerine ekleyin.
Mısır ve kornişonu da üzerine ekledikten sonra ketçap mayonez ilave edin.
Ardından keserek servis edin.
|
|