|
Yalancı Paça Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176101
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2024
99 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı et suyu
4,5 su bardağı sıcak su
1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sosu için:
2,5 yemek kaşığı sirke
Yarım limon
3 diş sarımsak (dövülmüş)
Öncelikle tavuğumuzun istediğiniz herhangi bir yerini haşlıyoruz. Ben but kısımlarını tercih ettim. Haşlanan tavuğumuzu didikliyoruz. Hazır ediyoruz. Tavuğu haşladığımız et suyundan 4 su bardağı kadar suyu ve sıcak suyu bir tencereye alıyoruz. Kaynayınca üzerine parçaladığımız bir kase tavuğumuzu ve dövülmüş sarımsağımızı ilave ediyoruz. Diğer tarafta 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı dolusu unu güzelce çırpıyoruz. Üzerine ocakta kaynayan et suyumuzdan bir-iki kepçe koyup hızlıca çırpıyoruz ve ılımasını sağlıyoruz. Daha sonra yoğurtlu karışımımızı kaynayan suyumuzun üzerine bir taraftan karıştırarak boşaltıyoruz. Sakın karıştırmadan boşaltmayın kesilebilir. Yaklaşık 10-15 dk kaynadıktan sonra kıvama geldiyse altını kapatıyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı eritip toz biberi ilave ediyoruz. Üzerine gezdiriyoruz.
|
Yalancı Paça Çorbası |
|
fatma hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2020
Mesajlar: 57 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc149588
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2020
421 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram parça et ya da tavuk
5 su bardağı su
1 su bardağı su
1 su bardağı tepeleme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Et ya da tavuğu 5 su bardağı suyla düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlayın.
Eti tencereden alıp didikledikten sonra yeniden et suyuna ekleyin.
Sarımsağı ezin.
Un, yoğurt, yumurta ve sarımsakla bir terbiye hazırlayın.
Çorbanın suyundan 2 kepçe kadar alıp ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyip hızla karıştırın.
5 dakika kaynattıktan sonra altını kapattığınız çorbaya tuz, tereyağı, limon suyu ve sirkeyi ilave edin.
Dilerseniz kırmızı biberi tereyağında kızdırıp çorbanın üzerine dökebilirsiniz.
|
Yalancı Paça Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94923
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2014
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
0.5 KG KEMİKSİZ DANA ETİ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
4 DİŞ SARIMSAK
100 ML SIVI YAĞ
3 SU BARDAĞI SU
İRİ İRİ DOĞRANMIŞ DANA ETİ SU VE TUZ EKLENEREK DÜDÜKLÜDE 45 DAKİKA KAYNATILIR. BAŞKA BİR TENCEREYE YAĞ KONULUR. DANA ETİ DİDİKLENEREK YAĞDA BİRAZ ÇEVİRİLDİKTEN SONRA SUYU ÜZERİNE BOŞALTILIR.DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKTA EKLENEREK 5 DAK KAYNATILIR.
|
Yalancı Paça Çorbası |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69171
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2011
9,913 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. çok küçük doğranmış kuzu eti
2 su bardağı et suyu
5 su bardağı su Terbiye için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
7 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Pul biber
Tereyağı
Et suyunu su ile birlikte kaynatın. Eti içine katın ve yumuşayana kadar pişirin. Terbiye için derin bir kapta yumurta ve unu çırpın. Üzüm sirkesi ile dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırın ve çorbanın suyuyla karıştırarak ılıtıp yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve tuzunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Tereyağında yakılmış pul biberle servis yapın.
Fotoğraf "Abbas Y." tarafından gönderildi. 26.12.2015
|
Yalancı Paça Çorbası |
|
özlemistanbul
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Cankurtaran-İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc56873
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2010
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. et
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1 fincan un
2 yumurta
Katı yağ
3 çay kaşığı kırmızıbiber
Su
Tuz
Eti, tuzunu ekleyip suda kaynatarak pişirdikten sonra suyunu ayırın. Yumurta, dövülmüş sarımsak, sirke ve unu karıştırarak etin suyuna ekleyin ve pişirin. Üzerine, etleri parçalayarak ekleyin. Yağda kızdırılmış kırmızıbiberi üzerine gezdirin.
|
Yalancı Paça Çorbası |
|
bohem
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2009
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc33071
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
4,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
Küçük küpler şeklinde doğranan soğan, tencerede bir yemek kaşığı tereyağı ile kavrularak pembeleşir. Üzerine salça ilave edilerek eritilir. Dövülmüş 2 diş sarımsak, bir limonun suyu, tuz, kırmızı biber ve et suyu katılır. Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur. Kıtırlaşınca çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür.
ML® Yalancı İşkembe Çorbası Videosu
|
|