|
Yalancı Tavuk Gögsü Tatlısı |
|
bakiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc77178
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2012
3,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik
3 Kahve Fincanı un
3 Kahve Fincanı şeker
1 Tutam tarçın
1 Litre süt
Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz. Üzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 -3 dakika kavuruyoruz. Süt ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruz.Unun topaklanmaması için mikserle yüksek devirde çırpıyoruz. Katılaşana kadar sürekli karıştırıyoruz. Islak borcama döküp, buzdolabında 1 saat bekliyoruz. Üzerine tarçın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29156
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
2,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 l süt (5 bardak)
- 3 çay bardağı un
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 125 g Sana yağ
- 1 paket vanilya
- Çikolata Sosu:
- 125 g Sana yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta
Hazırlanışı
Yarım paket Sana yağını tencerede eritin. Unu eleyerek ilave edip, un kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Şekeri oda sıcaklığındaki sütün içine katarak karıştırıp, şekerin erimesini sağlayın.
Kavrulan unun içine sütü yavaş yavaş katarken bir yandan çırpma teliyle karıştırarak topaklanmasını önleyin.
Çırpma teliyle karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra bir paket vanilyayı ilave edip, 10 dakika mikserle çırpın.
Bir tepsiye dökerek soğumasını bekleyin.
1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sosun hazırlanışı:
Sana yağını eritip soğumaya bırakın. İçine pudra şekeri, kakao, yumurtayı ilave ederek mikserle krema kıvama gelinceye kadar çırpın. Servis yaparken arzu ederseniz bir dilim tavukgöğsü üzerine bir kaşık sos dökebilirsiniz.
ML® Yalancı Tavuk Göğsü için tıklayın
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
hattiç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc83561
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2012
2,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik Kase
2 Çay Bardağı un
2 Çay Bardağı şeker
2 Paket kakaolu bisküvi
1 Paket vanilin
5 Su Bardağı süt
Yağı eritin unu katıp kavurun.ayrı bir kaba süt şekeri katıp karıştırın. Kavurduğunuz unun içerisine sütü dökün. devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra mikserle karıştırın. Borcama hafiften süte bandırdığınız bisküvileri dizin üzerin karışımı dökün bu işlemi malzemeler bitene kadar devam ettirin en üst kısma son kalan karışımı da döküp üzerine fındık tozu yada fıstık tozu serpiştirin. Buzdolabında bekletip servis edin.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
nüvide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76645
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2012
2,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su Bardağı toz şeker
1 Su Bardağı un
1 Litre süt
1 Paket vanilya
250 Gr Sana Mutlu Aile
Bir paket margarini kısık ateşte eritipunu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra şekeri, vanilyayı,unu ve sütü ilave ediyoruz. İyice karıştırıyoruz kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. İyice katılaştıktan sonra ateşten alıyoruz ateşten aldığımız harcımımızdan 1 kat harcımızdan 1 kat pedipör bisküvi tepsiye yerleştiriyoruz üzerine hindistancevizi döküyoruz. Yarım saat buzdolabında bekletiyoruz servise hazır .
|
Yalancı Tavuk Gögsü |
|
bahar gibi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc77436
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2012
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1,5 Su Bardağı toz şeker
2 Çay Bardağı un
2-3 Damla damla sakızı
1 Kg. süt
Derin bir kap içerisinde yağ iyice eritilir. İçerisine un ekelenerek hafif ateşte biraz kavrulur, soğuk süt eklenir, daha sonra şeker ve dövülmüş damla sakızı konur. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir, ateşten alınır. Kısa süre soğuduktan sonra, 25 dakika kadar mikserle çırpılır, sakız gibi olduğu zaman kıvama gelmiş demektir. Yalancı tavuk göğsü hafif ıslatılmış kenarlı düz bir kaba dökülür, buzdolabına konur ertesi günü servise sunulur.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78527
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
2,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1 Bardak un
1 Bardak şeker
1 Paket vanilya
1 Litre süt
un, süt, şeker muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Vanilya margarin eklenir 10-15 DK çırpılır, soğuyunca servis kabına alınır 1 gün buzdolabında bekletilir. Tarçın veya meyve ile süslenip servis yapılır.
|
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ |
|
nüvide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76658
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2012
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Su Bardağı un
1 Kg. süt
1 Su Bardağı şeker
1 Adet damla sakızı
1 Su Bardağı ceviz
1 Paket Sana Klasik
ERİTİLMİŞ MARGARİNLE UNU KAVURUN.SÜT VE ŞEKERİ İLAVE EDİN. PUDİNG KIVAMINA GELİNCE DAMLA SAKIZINI EKLEYİN VE OCAĞI KAPATIN. MİKSER İLE İYİCE KARIŞTIRIN. BİSKÜVİLERİ ROBOT YARDIMI İLE TOZ HALİNE GETİRİN. TEPSİYE BİSKÜVİLERİ YAYIN. HAZIRLANAN TAVUK GÖĞSÜNÜ ÜZERİNE DÖKÜN, ÜZERİNE CEVİZ DÖKÜN VE DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİN.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
pazarcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2012
Mesajlar: 95 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc80590
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 Gr Sana Klasik
1,5 Bardak şeker
1 Kg. süt
1 Bardak un
1 Paket vanilya
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine şeker, vanilya ve sütü ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. mikserle köpük olana kadar karıştırılır. Tepsiye dökülür üzerine arzuya göre tarçın veya hindistan cevizi dökülüp soğumaya bırakılır.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80436
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
2,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
1 Paket şekerli vanilin
1 Yemek Kaşığı nişasta
2 Su Bardağı toz şeker
4 Kahve Fincanı un
1 Litre süt
Geniş bir tencerede margarini eritin. Eriyen margarinin üzerine unu ve nişastayı ekleyin, kısık ateşte 2 dakika unun rengi koyulaşmadan kavurun.1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin. Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırın.Tatlı koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın.Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika daha çırpın ve borcama dökün.Tatlı soğuyunca tarçın yada hindistan cevizi ile süsleyin. 1 gece dinlendirdiğiniz tatlınızı dilimleyerek servis yapın.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80183
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012
1,986 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Hamurişi
3 Çorba Kaşığı nişasta
3 gr damla sakızı
1 Çay Kaşığı tarçın
4 Su Bardağı süt
1 Su Bardağı toz şeker
1 Avuç hindistancevizi
3 Çorba Kaşığı un
Tencereye margarin hariç tüm malzemeleri ekle.Kısık ateşte göz göz olana kadar pişir.Ocağı kapattıktan sonra margarini ekle.3-4 dk mikserde çırp. İsteğe göre üzerine hindistancevizi veya tarçın ekle.2 saat buzdolabında beklet.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
sarıgız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2012
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc84367
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2012
1,876 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik
1,5 Su Bardağı şeker
1 Litre süt
1 Paket vanilya
1 Paket bisküvi
1 Su Bardağı un
Margarini eritip unla kavuruyoruz. Sütü ekleyip daha sonra şeker ve vanilyayı da ekliyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz. Bisküviyi ufalayıp muhallebiyi koyacağımız tepsiye döküyoruz .Ardından muhallebiyi döküyoruz. Üzerine isteğe göre çikolatalı sos dökebilirsiniz.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
A Takımı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc81493
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
1,874 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Su Bardağı un
2 Yemek Kaşığı pirinç unu
1 Adet damla sakızı
1 Adet vanilya
1 Paket soso için çikolata sosu
1 Litre süt
Margarin ve unu ocakta kavuruyoruz. Unun kokusu gidene kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Bir müddet karıştırarak ılınınca içine pirinç unu ve şekeri ilave ediyoruz, sütüde katıp tel çırpıcıyla pütürlenmeyecek şekilde karıştırıp ocağın altını yakıyoruz. İçine damla sakızını da ilave ederek karıştıra karıştıra pişiriyoruz. İnmesine yakın vanilyayı ilave ediyoruz. Göz göz olunca ocaktan alıyoruz. Mikserle yaklaşık 15 dakika çırpıyoruz. İçini hafif ıslattığımız kalıbımızın içine yayıyoruz. Üzerine çikolata sosu yapıp tavuk göğsümüz hafif ılıyınca gezdiriyoruz. Bir gece önceden yapıp dolapta bekletirsek daha güzel olur.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76136
Gönderme Tarihi: 28.May.2012
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 fincan un
4 fincan şeker
1 tutam tarçın
1 litre süt
150 Gr Sana Hamurişi
Un ile yağı hafif kavur. 4 fıncan şekeri ilave et. Şeker eriyene kadar ocakta karıştır. Ocak kısık olsun. 1 litre sütü ilave et. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştır, pişir. 15 dk mıkser ile çırp, ıslatılmış borcama dök. Servis yaparken üzerini tarçın ile süsleyin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.01.2024
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78995
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2012
1,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Mutlu Aile
1 Bardak un
1 Bardak şeker
8 Bardak süt
1 Paket vanilya
Margarin unla biraz kavrulur, süt eklenip muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir,indirirken seker ve vanilya eklenir.tepsiye dökülüp,soguk servis yapilir.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
Bennur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76509
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
1,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket vanilya
3 Kahve Fincanı un
3 Kahve Fincanı şeker
1 Litre süt
125 Gr Sana Klasik
Margarini tencerede erittikten sonra üzerine unu ilave edip biraz kavuruyoruz. Sonra sütü koyup blendırla çırpıyoruz. Kaynamaya başlayınca şeker ve vanilyayı koyup pişirelim.ocaktan alınca ılınıncaya dek ara ara karıştıralım. Hafif ıslatılmış kare borcama dökelim. Ben soğuyunca üzerine çikolata sos da yapıyorum.
|
|