|
Yanya Köftesi |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3365
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,843 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg yağsız kıyma
1 adet ekmeğin içi
9 adet yumurta
1 adet büyük soğan, ince kıyılmış
Un
Maydanoz
Kekik
Nane
Dereotu
Kimyon
Bahar
Tarçın
Karabiber
Tuz
Bütün malzemeyi karıştırıp, çok yumuşak bir köfte hamuru yapın. Unlayıp, elinizle üstlerine bastırıp, yassıltın ve kızgın yağda kızartın. Sebze yanında veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
ML® Küba Köftesi için tıklayın
|
Yanya Köftesi |
|
sarı kafa
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118431
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2016
1,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kıyma
4 yumurta
2 dilim ekmek (bayat)
2 çorba kaşığı un
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı nane
Karabiber
Tuz
Un
Kızartmak için:
Zeytinyağı
Kıyma ve diğer butun malzemeleri karıştırın. Yoğurup yumuşak bir köfte hamuru yapın. Üzerini streçleyip buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Köfte hamurundan yassı ya da yuvarlak köfteler yapın. Her tarafını unlyın. Yağı ısıtıp köfteleri kızartın. Havlu kağıt üzerine çıkarıp fazla yağını alın. Sebze veya sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
|
Yanya Köftesi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118424
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2016
1,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr koyun kıyması veya kuzu kıyması
500 gr dana kıyması
1/2 bayat ekmek içi (yarım somon ekmeği)
5 adet yumurta
1 demet maydanoz
1/2 demek dereotu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, pul biber
Kızartmak için;
2 su bardağı un
2 su bardağı sıvıyağ
Derin bir kabın içine kıymaları koyun. Bayat ekmek içini iyice ufalayın ya da ıslatıp iyice sıkıp ilave edin. İncecik kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tuz, biberleri katıp, yumurtaları kırın. İyice yoğurun. Oldukça cıvık bir köfte hamuru elde edeceksiniz.
Dar tabanlı bir tencereye sıvıyağı koyun ve orta ısılı ateşte kızdırın. Mutfak tezgahı üzerine unu yayın. Cıvık hamurdan kaşıkla alıp unun üzerine koyun.
Elinizde yassılaştırıp şekil verip çok kızgın yağın içine hemen atın. Altın rengini alınca bir el süzgeciyle süzdürerek alın.
Üzerine kağıt havlu serilmiş servis tabağına koyun. İster pilav, ister salata yada püre ile servise sunun.
Not: Bu cıvık hamuru şekillendirmek çok zordur. Bu yüzden unu bolca koyup elinizle çok uğraşmadan şöylece bir yuvarlayıp hemen yağın içine atın.
|
|