Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yaprak Buğulaması (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yaprak Buğulaması (Gaziantep)

ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc5353
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,620 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

1 bardak bulgur
300 gr. taze asma yaprağı
1 bardak su
5 diş sarımsak
3 ortaboy soğan
Tuz, karabiber
Kırmızıbiber
1 yemek kaşığı biber salça
1/2 bardak zeytinyağı

Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. (Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır). Yemek servise hazırdır.


ML® Yaprak Buğulaması için tıklayın


YAPRAK BUĞULAMA (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88203
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2013
5,030 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


20-25 taze asma yaprağı
1 bardak pilavlık bulgur
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1/2 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Asma yapraklarını iyice yıkayın, küçük küçük doğrayın veya elle parçalara ayırın.
Soğanı ince ince kıyın ve tencerede zeytinyağında hafifçe öldürün.
Parçalanmış veya doğranmış asma yaprağını, bulgur, domates ve biber salçası, doğranmış sarımsak, toz kırmızıbiber ve tuz ile iyice karıştırın.
Soğanın üstüne karıştırdığınız bulgur-yaprak karışımını ekleyin ve 1 bardak kaynar su ilâve ederek hafif ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Su oranını kullandığınız bulgurun su kaldırma kapasitesine göre biraz arttırabilirsiniz.
Yaprak aşını pişer pişmez bekletmeden hemen servis yapın.

Not: Buğulamalar, Gaziantep mutfağının ilginç ama az bilinen lezzetleri arasındadır. Pilav ile aş arası, biraz suluca bir kıvamı vardır. Baharda taze asma yaprağı ve bulgurla yapılan buğulama ise bambaşka bir lezzete sahiptir. Buğulama, asma yaprağı yerine aşotu, ebegümeci, ısırgan otu gibi yenilebilir yabani otlarla da yapılabilir.


Yaprak Buğulama (Gaziantep)

şenel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.10.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc146256
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2019
686 defa indirildi / yazdırıldı




Millî Eğitim Bakanlığı

500 gram taze asma yaprağı
2-3 tane taze sarımsak
Bir miktar çördük otu (150 gram)
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
1,5 su bardağı su

Sebzeler (yaprak, çördük ve sarımsak) ayıklanır, yıkanır ve ince ince doğranır. Geniş bir tepsiye konulur. (Bu tepsilere yörede “amadan” denir.).
1,5 su bardağı bulgur ilave edilir.
Domates ve biber salçası ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir.
Malzemeler birbirine karışıncaya kadar yoğrulur.
Tavaya zeytinyağı konur. İnce kıyılmış soğan ilave edilir.
Soğanlar sararıncaya kadar kavrulur.
Soğanlar sararınca üzerine harmanlanmış malzemeler ilave edilir.
Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir.
Tavanın kapağı kapatılır. Çok kısık ateşte ara sıra karıştırılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir.
20 dakika kadar dinlendirildikten sonra ayran ve taze soğanla servis edilir.

Not: Çördük otu, yörede yetişen keskin kokulu bir bitki.







Yaprak Buğulaması (Gaziantep) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(3 adet Yaprak Buğulaması (Gaziantep) 159,133 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort