Kısa URL: https://ml.md/lc93565
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2013
1,992 defa indirildi / yazdırıldı
1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Adet Koyun Ciğeri
4 Yemek kaşığı Un
2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
1 Tatlı kaşığı Tuz
2 Yemek kaşığı margarin
Aldığınız ciğerin üzerindeki zarın ve damarların ayıklanmış olmasına dikkat edin.Yarım cm. kalınlığında yaprak şeklinde kesin. Bir kasede un,tuz ve kırmızı toz biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma bulayın. Fazla ununu silkeleyin. Sıvıyağ veya sana margarin kızdırın. Ciğerleri ilave edip hızlıca 1 dakikadan az sürede kızartın. Yiyeceğiniz zamana kadar pişen ciğerleri ağzı kapalı olarak bir kapta bekletin. İçeride kalan buhar ciğerleri yumuşak tutacaktır. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine piyazlık doğranmış ve sumakla baharatlandırılmış kırmızı soğan ve kıyılmış maydanozla servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc141653
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2019
634 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram ciğer
Tuz
2 adet domates
4-5 adet acı biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Ciğeri temizledikten sonra parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın. İyice tuzlayın ve kızgın yağda kızartmaya başlayın. Kızarırken tavaya acı biberleri atın. Domatesleri halka şekilde doğradıktan sonra onları da yağa atın. Domatesler ve biberler tam pişmeden ateşten alın.